Piektdien, 10. maijā Sanktpēterburgā pasažieru autobusa šoferis nenovaldīja transportlīdzekli un iebrauca upē, kā rezultātā septiņi cilvēki ir gājuši bojā, bet divi ir smagā stāvoklī, vēsta izdevums "Meduza".

Videonovērošanas sistēmas kamerā iemūžinātais liecina, ka pasažieru autobuss nekontrolēti brauc pa ielu, tad nogriežas pa labi uz tiltu, taranē divus vieglos automobiļus un tilta margas, iegāžas upē un ātri nogrimst ūdenī.

Nogrimušā autobusa pasažierus pirmie steidza glābt cilvēki no garāmbraucošā kuģīša, drīz pēc tam talkā nāca arī citi aculiecinieki. Vēlāk ieradās arī glābšanas dienesti.

Incidenta brīdī autobusā bijuši 15 cilvēki, no kuriem seši izkļuva pašu spēkiem, bet pārējos deviņus izcēla glābšanas dienesti.

Autobusa šoferis ir aizturēts un nogādāts slimnīcā. Pēc vietējo mediju informācijas, 44 gadus vecais šoferis ir no Tadžikistānas, bet ar Krievijas pilsonību. Viņa sieva medijiem pavēstījusi, ka vīrs bijis ļoti noguris, jo devies rīta reisā pēc iepriekšējā dienā nostrādātām 20 stundām. Varasiestādes norāda, ka pirms došanās reisā šoferis veiksmīgi izgājis medicīnisko kontroli. Tiesa, šis pasažieru pārvadājošais uzņēmums pēdējo divu gadu laikā ir 23 reizes sodīts par licences nosacījumu pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!