Foto: Ansis Īvāns, DELFI
Par konkursa "Latvijas Gada motocikls 2023" galvenās nominācijas ieguvēju kļuvis "Moto Morini" ielas braucamrīks "Seiemmezzo SCR" ar 650 kubikcentimetru spēka agregātu, ceturtdien, 29. jūnijā, apbalvošanas ceremonijas laikā lielveikalā "Mols" paziņoja konkursa rīkotāji.
Foto: Ansis Īvāns, DELFI

Savukārt otrajā un trešajā vietā seko "Energica" elektriskais motocikls "Eva Ribelle RS" un "Honda" piedzīvojumu motocikls "Transalp" XL 750.

Foto: DELFI

Tautas balsojumā uzvaras laurus plūc iespaidīgais BMW R18. Rezultāti dažādās braucamrīku grupās redzami zemāk.

Foto: Ansis Īvāns, DELFI

"Latvijas Gada motocikls" kā konkurss, Latvijā notiek astoto reizi. Lietuvieši tikai šogad sasparojās uzrīkot šādu līdzīgu pasākumu. Lietuvā par gada nominantu kļuva "Ducati Multistrada" V4S. Priecē, ka šajā jomā esam "braļukas" apsteiguši. Mums šogad no visa spektra par gada motociklu ievēlēja cenas, kubatūras un dizaina sabalansētību," stāsta konkursa idejas autors Arnis Blodons.

"Visefektīgākais konkurss no visiem iepriekšējiem, jo domas žūrijai bija radikāli atšķirīgas. Uzvarētāja vietu no otrās šķīra sekundes simtdaļas, runājot sporta terminaloģijā," norāda konkursa tehniskais direktors Oskars Irbītis.

Foto: Ansis Īvāns, DELFI

"Moto Morini" ir itāļu motociklu zīmols ar saknēm Boloņā, kas ar dažu gadu pārtraukumu un dažādu intensitāti darbojas līdz šai baltai dienai. 2018. gadā kompāniju iegādājās Ķīnas motociklu ražotājs "Zhongneng Vehicle Group", kas deklarējis mērķi dažādot rumaku klāstu "Moto Morini" markā, kas vēsturiski vairāk strādāja ar sporta motocikliem, un palielināt klātbūtni tirgū. "Seiemmezzo SCR" ir viens no jauno centienu augļiem, kas tagad plūcis laurus Latvijas konkursā. "Moto Morini" konkursā piedalījās arī ar piedzīvojumu modeli "X-Cape".

testu dienā pārliecinājās "Delfi", "Seiemmezzo SCR" ne tikai labi izskatās, bet ir arī viegli un aizraujoši vadāms, turklāt 650 kubikcentimetru motora dūkoņa ir klusa un patīkama. Veiksmes atslēga noteikti ir arī cenas un iegūtā braukšanas prieka attiecība – šāds 44 kW jaudīgs braucamais maksā 8000 eiro.

Savukārt otrās vietas ieguvējs "Energica Eva Ribelle RS" man bija šī gada pārsteigums. "Energica" ir saglabājusi klasisku sporta motocikla dizainu un nemaz no malas nav uzreiz secināms, ka tas nav iekšdedzes dzinēja braucamais. 126 kW jauda un 2,6 sekunžu paātrinājums no 0 līdz 100 ir vairāk nekā iespaidīgs, bet ražotājā solītā 420 kilometru sniedzamība arī šajā jomā ļauj konkurēt ar benzīna motocikliem. Cena, protams, nav zema – ap 26 tūkstoši eiro.

Foto: Ansis Īvāns, DELFI

Trešajā vietā "Transalp" no "Honda". Tas kārtējo reizi apliecina "Hondas" labo slavu – vadāmība, svēršanās līkumos un jauda ir nevainojama. Maksā šāds XL750 "Transalp" 11 tūkstošus eiro.

Vairāk par šī gada konkursa dalībniekiem var lasīt šeit.

Atsevišķo apakškategoriju rezultāti ir sekojoši:

Foto: Ansis Īvāns, DELFI
"Ducati Scrambler"
Foto: Ansis Īvāns, DELFI

Foto: Ansis Īvāns, DELFI
Foto: Ansis Īvāns, DELFI
Foto: Ansis Īvāns, DELFI
Foto: Ansis Īvāns, DELFI

Vairāk par testiem var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!