Foto: Red Bull

Jaunākais F-1 pilots Makss Verstapens ("Toro Rosso") vasaras atvaļinājumu izmantos lietderīgi - viņš mājās ir pieteicies autovadītāju kursos, lai līdz savai 18. dzimšanas dienai varētu iegūt autovadītāja apliecību.

"Kamēr F-1 ir vasaras pārtraukums, es eju uz autovadīšanas kursiem, bet eksāmenu kārtošu jau pēc savas 18. dzimšanas dienas," izdevums "The Guardian" citē jauno holandiešu pilotu. "Ar mūsu sacīkšu kalendāru grūti visu pagūt. Beļģijas likumi, kur es dzīvoju, pieprasa vismaz sešas vai septiņas braukšanas nodarbības, un es ceru, ka man ar to pietiks."

Verstapens ir Nīderlandes pilsonis, taču pastāvīgi dzīvo Beļģijā, un šajā valstī autovadītāja apliecību var saņemt no 18 gadu vecuma. Pilngadību jaunais F-1 pilots sasniegs 30. septembrī.

Kā ziņojām, pagājušā gada nogalē Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) apstiprināja izmaiņas F-1 čempionāta nolikumā, kas paredz autovadītāja apliecības esamību un 18 gadu vecumu, lai saņemtu F-1 superlicenci. Verstapens F-1 paguva iesaistīties pirms šīm noteikumu izmaiņām - viņš karaliskajās autosacīkstēs debitēja 16 gadu vecumā un superlicenci jau bija ieguvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!