Amerikāņu sacīkšu sērijas NASCAR jaunās sezonas pirmajās sacīkstēs aizvadītajā nedēļā Deitonas sacīkšu ovālā notika masveida avārija – tajā iekļuva 21 dalībnieks.

Sadursme notika tikai 10 apļus pirms 500 jūdžu (805 km) sacīkstes "Daytona 500" finiša. Automobiļi brauca vienotā grupā, kuras vadībā bija Kails Bušs ar "Toyota Camry".

Sadursmju lavīnu izraisīja divi dalībnieki, no kuriem viens aizķēra otra spēkratu. Cīņā par pirmo piecinieku Pols Menards ar "Ford" (Nr. 21) aizķēra "Toyota" aizmugurējo daļu (Mets Dibenedeto, Nr. 95).

Aiz viņiem braucošie autosportisti nepaspēja noreaģēt – sadursmē nokļuva visi dalībnieki, kuri tobrīd brauca pa pagrieziena iekšējo rādiusu. Pavisam masveida avārija iekļuva 21 autosportists. Par laimi, neviens necieta.

Pēc notikušā Pols Menards uzņēmās vainu par šo milzu avāriju. Turklāt Dibenedeto pēc tam intervijā medijiem norādīja, ka neuzskata šo manevru par ļaunprātīgu vai apzinātu.

Pēc avārijas sacensības tika pārtrauktas ar tiesnešu sarkano karogu un pēc tam tika atsāktas pēc 25 minūtēm. Uzvaru izcīnīja "Joe Gibbs Racing" komandas pilots Denijs Hemlins ar "Toyota Camry" spēkratu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!