Фото: Rīgas Zeļļi

"Rīgas Zeļļi" komanda piektdien "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas pirmajā spēlē pārspēja "Ventspili" un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 1-0.

Rīdzinieki viesos uzvarēja ar rezultātu 100:97 (25:25, 29:24, 20:22, 26:26).

"Rīgas Zeļļiem" ar 27 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Aizija Ozborns, 17 punkti, 13 bumbas zem groziem un četri bloķēti metieni bija Džordanam Hanteram, pa 12 punktiem guva Juris Vītols un Ričards Daniels Vanags, bet 11 punkti bija Kamakam Hepam. Sešas rezultatīvas piespēles atdeva Toms Skuja, kuram arī seši punkti un piecas atlēkušās bumbas.

Ventspilniekiem Linards Jaunzems guva 25 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un pārtvēra trīs bumbas, Išmaelam El-Aminam bija 17 punkti, Renāram Birkānam - 16 punkti, bet Artūram Ausējam - 15 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Pusfināla sērija norit līdz vienas komandas trīs uzvarām. Otrais mačs notiks 29. aprīlī Rīgā, bet trešais - 2. maijā Ventspilī. Ja būs nepieciešamas vēl spēles, tās notiks attiecīgi 4. maijā Rīgā un 6. maijā Ventspilī.

"Ventspils" izslēgšanas turnīrā iesaistās no pusfināla, bet "Rīgas Zeļļi" pirmajā kārtā ar 3-1 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu.

Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīrā abas komandas apmainījās uzvarām savā laukumā (89:86 Rīgā un 100:92 Ventspilī).

Otrā pusfināla sērijā "VEF Rīga" ir vadībā ar 1-0 pret "Liepāju".

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !