Fоtо: LETA

Arī Dienvidkorejas uzņēmums "Hyundai Rotem Company" ("Hyundai") iesniedzis sūdzību pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" (PV) jaunajā iepirkumā par elektrovilcienu piegādi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā (IUB).

Šajā iepirkumā sūdzību iesniedzis arī vilcienu remontētājs "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca". IUB par sūdzību izskatīšanas termiņu noteicis 11. novembri.

Jau ziņots, ka PV izsludinājis konkursu par piepilsētas pasažieru elektrovilcienu un to uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegādi un personāla apmācību. Tostarp paredzēts, ka iepirkuma konkursa uzvarētājam būs jāpiegādā piepilsētas pasažieru elektrovilcieni, kā arī piegādāto piepilsētas pasažieru elektrovilcienu uzturēšanai nepieciešamais aprīkojums un jāveic personāla apmācība par piegādāto piepilsētas pasažieru elektrovilcienu ekspluatāciju un uzturēšanu.

Pretendenti konkursā var pieteikties līdz 2015. gada 30. oktobrim.

Tāpat ziņots, ka iepirkumā uzņēmums plāno iegādāties 32 jaunus vilcienu sastāvus, tādējādi palielinot gan vilcienu kursēšanas intensitāti, gan būtiski uzlabojot pasažieru ērtības un komfortu.

PV ir izveidots 2001. gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas Dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas Dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008. gada oktobrī tas pārveidots par valsts uzņēmumu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !