Foto: F64

Rīgas pašvaldības akciju turētāja pārstāve nolēmusi samazināt SIA "Rīgas centrāltirgus" valdes locekļu skaitu, informē Rīgas dome. Attēlā: "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

Izmaiņas statūtos paredzot, ka uzņēmuma valdē būs divi, nevis trīs valdes locekļi.

Valdes priekšsēdētāja amata pienākumus turpinās pildīt līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks, bet valdes locekļa amatā apstiprināts līdzšinējais valdes loceklis Kaspars Zauls.

Kā uzzināts Rīgas domē, no 1. decembra "Rīgas Centrāltirgus" no akciju sabiedrības pārtapis par sabiedrību ar ierobežotu atbildību. Šīs pārmaiņas saistītas ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma grozījumiem.

Likums paredz, ka publiskas personas akciju sabiedrībā, kurā nav izveidota padome bija ne vēlāk kā līdz šī gada 1.jūnijam jāizveido padome vai līdz 2020. gada 1. decembrim akciju sabiedrība jāpārveido par sabiedrību ar ierobežotu atbildību.

Ņemot vērā uzņēmuma lielumu, finanšu rādītājus, turpmākās darbības perspektīvas, kā arī darbības jomas, kā arī ievērojot, ka padomes izveidošana "Rīgas Centrāltirgum" radītu papildus izmaksas, tika pieņemts lēmums to pārveidot par SIA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!