Ar trim jauniem elektrovilcieniem AS "Pasažieru vilciens", kas darbojas ar zīmolu "ViVi", piektdien uzsācis pasažieru pārvadājumus Skultes, Tukuma un Aizkraukles virzienā.

Portāls "Delfi" bija starp pirmajiem pasažieriem, kuri ar reisu no Rīgas uz Dubultiem varēja izmēģināt, kā ir braukt jaunajos vilcienos.

Tukuma virzienā piektdien ar jaunajiem elektrovilcieniem plānots izpildīt astoņus reisus – divus reisus maršrutā Rīga–Dubulti un divus atpakaļ uz Rīgu, kā arī divus reisus maršrutā Rīga–Sloka un divus reisus atpakaļ.

Aizkraukles virzienā šodien ar jaunajiem elektrovilcieniem plānots izpildīt vienu reisu maršrutā Rīga–Ogre un vienu atpakaļ, kā arī reisu maršrutā Rīga–Lielvārde, bet Skultes virzienā plānots izpildīt vienu reisu maršrutā Rīga–Saulkrasti un vienu atpakaļ.

Pirmie divi Čehijas uzņēmumā "Škoda Vagonka" ražoto jauno elektrovilcienu vagoni Rīgā tika nogādāti 2022. gada jūnijā. Iecerēts, ka līdz 2024. gada vidum Latvijā būs nogādāti visi 32 jaunie elektrovilcieni.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !