Fоtо: LETA

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) padome valdes locekļa amatā ar pilnvaru termiņu uz pieciem gadiem apstiprinājusi Jāni Liepiņu. Jaunais valdes loceklis darbu uzsāk šodien, 2. janvārī, un viņa atbildības jomas būs transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate un sertifikācija, atbilstība, t.sk. risku vadība, datu aizsardzība un vides, sociālā un korporatīvā pārvaldība, kā arī Biķernieku kompleksās sporta bāzes un Rīgas Motormuzeja darbības pārraudzība.

Kopš 2022. gada septembra CSDD valde strādāja nepilnā sastāvā. Atbilstoši likumā noteiktajai kārtībai uz vakanto amatu padome organizēja atklātu konkursu, kurā tika piesaistīti Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta vadošie speciālisti. Izvērtējot CSDD valdes locekļa amata pretendentus, konkursa nominācijas komisija CSDD padomei izvirzīja Liepiņu, kurš konkursā ieguvis augstāko punktu skaitu.

Liepiņš līdz šim ieņēmis vadošus amatus CSDD. Kopš 2008. gada vadījis CSDD Tehnisko departamentu, pirms tam veicis struktūrvienības vadītāja vietnieka pienākumus, pārraugot transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates, sertifikācijas un pārbūves pakalpojumus.
Fоtо: LETA

Liepiņš ir izveidojis un vadījis CSDD Elektromobilitātes koordinācijas un vadības daļu. Viņa vadībā ticis izstrādāts un Ministru kabinetā apstiprināts Latvijas Nacionālais elektromobilitātes attīstības plāns 2014.-2016. gadam, kopā ar Satiksmes ministriju sagatavots pamatojums un saņemts Kohēzijas fonda finansējums elektromobilitātes infrastruktūras izveidei Latvijā, pēc kā izveidots elektromobilitātes infrastruktūras tīkls "e-mobi", kas kā projekts veiksmīgi ieviests 2021. gadā.

Liepiņš ieguvis inženierzinātņu bakalaura grādu mehānikā un inženiera kvalifikāciju automobiļu transportā Rīgas Tehniskajā universitātē, kā arī inženierzinātņu maģistra grādu Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

No 2. janvāra valde strādā pilnā sastāvā tās priekšsēdētāja Aivara Aksenoka vadībā, kopā ar valdes locekļiem Daci Benhenu, Mārtiņu Krieviņu un Jāni Liepiņu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !