Foto: Publicitātes foto

Jaunuzņēmuma "PurOceans Technology" izstrādātā tehnoloģija, kas ļauj ar gaisa burbuļiem attīrīt ūdenstilpju grunti no atkritumvielām, nākotnē varētu darboties līdzīgi robotizētam zemūdens putekļu sūcējam. Par to, kas un cik drīz varētu izmantot šo risinājumu un kur likt savāktos atkritumus, "Delfi Bizness" stāsta jaunuzņēmuma izpilddirektore Aļona Stepanova.

Atspēriens izaugsmei

Par dabai draudzīgo risinājumu uzņēmums šomēnes saņēmis Baltijas Ilgtspējas inovāciju balvu kategorijā "Klimata inovācijas".

"Mums šī balva nozīmē ļoti daudz, jo tā ir atpazīstamības zīme un apstiprinājums tam, ka līdz šim paveiktais darbs ir nozīmīgs. "Cleantech" risinājumus ir sarežģīti komercializēt, tāpēc katra iespēja palielināt mūsu atpazīstamību var palīdzēt arī tālākā uzņēmuma izaugsmē," stāsta Stepanova.

"PurOceans Technology" piedāvā risinājumu jūru, upju un ezeru grunts saudzīgai attīrīšanai no naftas nogulsnēm, mikroplastmasas, ķīmiskajām vielām un cita veida piesārņojuma. Tā pamatā ir flotācijas metode: līdz gultnei nogremdē piltuvi, kas ar gaisa spiedienu un burbuļiem paceļ naftas piesārņojumu, atdala no grunts un smiltīm un, neļaujot tam izplatīties tālāk apkārtējā vidē, savāc slēgtos rezervuāros.

Šādi iegūtu naftu vai mikroplastmasu var pārdot tālāk, piemēram, sporta apavu ražotājiem.

Arvien dziļāk

Kopš dibināšanas 2020. gadā jaunuzņēmumam izdevies piesaistīt 150 000 eiro sākotnējo

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!