Mākslīgā intelekta rīki bijuši pieejami jau gadiem, taču līdz ar "ChatGPT" un "Midjourney" attīstību mākslīgais intelekts dažādu uzdevumu paveikšanai ir kļuvis pieejams ikvienam. Vai tā būtu vienkāršas mājaslapas kodēšana, prezentācijas izveidošana, liela pētījuma kopsavilkuma uzrakstīšana vai ideju prāta vētra – mākslīgais intelekts vairāku stundu (vai pat dienu) darbu paveiks minūtēs.

Futurologs un žurnāla "Wired" dibinātājs Kevins Kellijs uzskata, ka daļēji šie rīki tik populāri kļuvuši tādēļ, ka tiem ir sarunu uzturoša saskarne ar lietotāju, un cilvēkiem patīk sarunāties. Vadītāju konferencē EBIT, kas šonedēļ notika Rīgā, Kellijs sacīja, ka par mākslīgo intelektu būtu jārunā daudzskaitlī, jo ir daudz dažādu mākslīgo intelektu, daudz dažādu domāšanas formu ap to. Tāpat viņš norādīja, ka šo tehnoloģiju pieņemšana bijusi ātrāka nekā citu tehnoloģiju, kuras ienākušas cilvēku dzīvē. 

Tomēr 30 gadu laikā, kopš Kellijs dibināja "Wired" žurnālu, priekšstats par mākslīgo intelektu un tā spējām ir mainījies. Intervijā "Delfi Bizness" viņš arī norāda, ka mākslīgajam intelektam nepieciešams regulējums, taču to ieviest šobrīd esot pāragri. Tikko laidis klajā grāmatu, apkopojot dzīves laikā iegūtās atziņas, viņš arī "Delfi Bizness" lasītājiem dod padomu, kā būt veiksmīgiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!