Vidējais investors Latvijā ir vīrietis ap 47 gadiem. Lai gan sieviešu investoru skaits pieaug, vīrieši tomēr vidēji iegulda vairāk. Viņi arī uzņemas lielākus riskus. Sievietes ir daudz aktīvākas, ieguldot termiņdepozītos un citās drošākās investīcijās, kamēr vīrieši izvēlas riskēt. Par vidējo Latvijas investoru un viņa paradumiem raidījumā "Nākotnes kapitāls" stāstīja "SEB bankas" ekspertes Agnese Kronberga un Elza Rudzīte.

Netipiski investori

Ar datiem par to, kas un kāds ir vidējais Latvijas investors, raidījumā “Nākotnes kapitāls” dalījās “SEB bankas” finanšu ekspertes Agnese Kronberga un Elza Rudzīte, kuras uzsvēra, ka abu raidījuma vadītāju portfeļu pārvaldība nebūt nav tipiska. Proti, kā skaidroja Rudzīte, vidējais investors ir attiecināms uz “konservatīvo” grupu. Taču tas ne obligāti ir saistīts ar to, kāds ir ienesīgums, bet gan raksturo lielāku pasivitāti savās investīcijās. Proti, ja Kuzikovs un Vilūns aktīvi pārvalda savus portfeļus, seko līdzi tirgus datiem un pieņem lēmumus, tad vidējais Latvijas ieguldītājs izvēlas rīkus, kur pašam ir mazāk jādara. 

“Aktīvās investīcijas prasa laiku,” saka Rudzīte. “Ja mēs paskatāmies uz sabiedrības lielāko daļu, nav jau laika to darīt,” secina bankas eksperte. 

Abas bankas ekspertes atgādina, ka investīciju gadījumā vienmēr jāizvērtē gan brīvie naudas līdzekļi, gan laiks, ko vēlies tam veltīt, gan tas, ko gribi sasniegt. 

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!