Foto: Shutterstock

Lietuvas holdinga kompānija "4 Bees", kas pieder Tomam Balžekam, Martīnam Basokam, Gabrielei Burbienei un Tomam Bindokam, kļuvusi par vienīgo Lietuvas mediju grupas "15min" īpašnieci, paziņojusi kompānija.

"4 Bees" pārņēmusi atlikušos 60% "15min" kapitāldaļu no Igaunijas mediju grupas "Postimees Grupp". Abi uzņēmumi bija "15min" līdzīpašnieki kopš 2021. gada.

"15min" grupu veido tāda paša nosaukuma portāls Lietuvā un drukātie žurnāli "Žmones", "Legendos" un "Ji".

Darījuma summa netiek publiskota.

"4 Bees" pieder mediju grupa, kinoteātris "Pasaka", mājas kinoteātra platforma "Žmones Cinema", abonēšanas platforma "Prenumerata.lt", kā arī daļēji pieder veselības pakalpojumu platforma "Manodaktaras.lt", grāmatu izplatīšanas kompānija "Medipresa", tiešsaistes grāmatnīca "Patogupirkti.lt" un grāmatu apmaiņas platforma "Bookswap LT".

"Postimees Grupp" ir viena no lielākajām mediju grupām Baltijā. Latvijā tai pieder "TVnet grupa", kā arī ziņu aģentūra "LETA". Savukārt igaunijā grupai pieder viens no populārākajiem laikrakstiem "Postimees", portāls ar tādu pašu nosaukumu, kā arī vairāk regģionālie laikraksti un viens no populārākajiem televīzijas kanāliem "Kanal2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!