Foto: Shutterstock

Inflācija pēdējos mēnešos ir pierimusi, tomēr tas nenozīmē, ka tās vairs nav. Tādēļ iedzīvotājiem jārēķinās, ka par vairumu ikdienā nepieciešamajām lietām, tostarp pārtiku, aizvien jāturpina maksāt vairāk nekā pirms gada un senāk. Tādējādi svētku svinēšana būs dārgāka arī šogad – cenas pārtikas produktiem, kurus tradicionāli ceļam Ziemassvētku galdā, tik kāpj uz augšu.

"Delfi Bizness" apkopojis, kā mainījušās dažādu Ziemassvētkos populāru pārtikas produktu cenas pēdējos gados, un jautā speciālistiem, vai cenu kāpums nākamgad varētu pierimt.

Cenas aug gan pasaulē, gan Latvijā

Latvijas Bankas ekonomiste Ieva Opmane "Delfi Bizness" skaidro, ka pārtikas cenas veikalos lielā mērā ietekmē tendences ne tikai pie mums, bet plašākā pasaulē. Latvija lielu daļu pārtikas produktu vai to sastāvdaļu importē. Šobrīd cenas pēc straujā kāpuma turpina augt, taču lēnāk. 

Latvijas Bankas ekonomistei piekrīt arī Agroresursu un ekonomikas institūta Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe. Viņa atzīst – iedzīvotāju Ziemassvētku galdi šogad, visticamāk, nebūs tik bagātīgi, kā iepriekšējos gadus, tomēr tas mazāk būs saistīts ar 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!