Fоtо: Publicitātes foto

Enerģētikas risinājumu uzņēmums "Ignitis Latvija" uzsācis jaunu investīciju projektu Latvijā. Ieguldot vairāk nekā 115 miljonus eiro līdz 2026. gadam Baltijā, uzņēmumu grupa plāno izveidot plašu elektroauto ātrās uzlādes tīklu un savienot Baltiju vienotā elektrouzlādes maģistrālē, informē uzņēmumā.

"Investīcijas elektroauto ātrās uzlādes tīkla izveidē Latvijā ir daļa no "Ignitis" ambiciozajiem plāniem, izveidot plašāko "Ignitis On" ātrās elektrouzlādes maģistrāli, kas savieno Baltijas valstis ar Polijas un Skandināvijas reģionu," norāda "Ignitis Group" e-mobilitātes vadītājs Eimantas Balta.

Līdz ar pieprasījuma pieaugumu pēc elektroauto, strauji aug vajadzība pēc elektroauto publiskās uzlādes infrastruktūras. Paredzot vērienīgu investīciju programmu, "Ignitis" plāno Baltijas valstīs izveidot lielāko ātrās elektrouzlādes tīklu. Esam pārliecināti, ka zaļā enerģija ir nākotnes transporta dzinējspēks, un mēs neatlaidīgi virzāmies uz to," saka Balta.

"Ignitis Group" investīciju plāns paredz līdz 2025. gada beigām izveidot "Ignitis On" elektroauto uzlādes tīklu, izvietojot līdz 200 ātrās uzlādes stacijām ar 550 pieslēgpunktiem, bet līdz 2026. gada beigām to skaitu palielināt jau virs 1000, tādējādi veidojot plašāko elektroauto uzlādes tīklu Latvijā. Plānots, ka 85% uzlādes stacijas pārsniegs 300 kW jaudu.

Visās elektroauto uzlādes stacijās tiks piedāvāta elektroenerģija no atjaunīgajiem resursiem.

"Ignitis On" elektroauto uzlādes staciju tīkla pamata izvietojums paredzēts uz A1–A6 autoceļiem vidēji ik pēc 10 kilometriem, bet uz autoceļiem A7–A21 ar vidējo attālumu 20–31 kilometrs, atsevišķās vietās paredzot arī lielākus uzlādes centrus ar 10 pieslēgpunktiem ar kopējo jaudu, kas pārsniedz 600 kW.

Tāpat ātrās uzlādes elektrostacijas tiks plānotas uz reģionālajiem un vietējās nozīmes autoceļiem ik pēc 40 kilometriem. Lielpilsētu mikrorajonos plānots veidot lielākus elektroauto uzlādes centrus ar vismaz 10 ātrās uzlādes pieslēgpunktiem ar kopējo jaudu, sākot ar 800 kW.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !