Фото: F64/Cehs.lv karikatūra

Bija mierīga un svētpilna tā kunga 2023. gada 22. nedēļa. Latvieši un visas citas tautas šai zemē līksmoja, gaisā aizvien varēja just patīkamo hokeja uzvaras smaržu. Turklāt no Saeimas nama bija pacēlušies balti dūmi, ievēlēts jauns prezidents – Edgars Rinkēvičs, pamazām iezīmējot jaunā Kariņa–Rinkēviča režīma aprises.


Šis laiks integrācijas labā bija darījis vairāk nekā visas ierēdņu iestādes kopā ņemot daudzu gadu garumā: hokeja čempionāta labākais spēlētājs, kas cīnījās par Latvijas karoga krāsām, bija ar skaidrām slāvu saknēm, bet jaunā valsts pirmā amatpersona – atklāts gejs.

Kamēr labie ļaudis svinēja uzvaru un nonākšanu nedaudz tuvāk Vakareiropai, kāds baznīctēvs, kuru šai nostūrī pazina Jāņa Vanaga vārdā, sajuta dziļākas esības pamudinātu uzdevumu. "Ir jābūt nosacījumiem, kā jaunā prezidenta vārdu drīkst pieminēt Dieva tā kunga namos," viņš, iespējams, nodomāja. Laiku lieki netērēdams, baznīckungs ķērās pie traktāta par jaunā prezidenta seksuālo orientāciju un šķēršļiem, ko tā rada vai nerada, lai par valsts augstāko amatpersonu baznīcās drīkstētu aizlūgt.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !