Фото: Publicitātes foto

Otrdien, 28. maijā, Rīgas domē, Rātslaukumā 1 norisināsies "Audzinot nākotni! Iedvesmas konference Rīgas pedagogiem", kurā pedagogi, skolu vadības pārstāvji un sabiedrībā zināmi eksperti diskutēs par pedagogu piesaistes jautājumiem un radošajās darbnīcās meklēs jaunus risinājumus.

Konferences mērķis ir aktualizēt piedāvājumu nākamajiem skolotājiem, meklēt inovatīvus risinājumus jaunu pedagogu piesaistei Rīgas skolās.

Konferences plānā ir paredzētas vairākas ievadlekcijas, iedvesmas stāsti pedagogu piesaistei un paneļdiskusija ar sabiedrībā zināmu ekspertu dalību, kā arī radošās darbnīcas risinājumu ieskicēšanai.

Konferenci atklās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina, Latvijas Universitātes (LU) rektors, Valsts prezidenta ārštata padomnieks Latvijas konkurētspējas un ekonomikas jautājumos Gundars Bērziņš, LU padomes priekšsēdētāja vietniece, Izglītības un zinātnes ministre (2014-2016) Mārīte Seile, Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora p.i. Ivars Balamovskis.

Konferences otrajā daļā ir paredzēti pieredzes stāsti, kuros piedalīsies, Anda Priedīte, Start IT pārstāve, Annija Sprīvule, Mežciema pamatskolas pārstāve, Egīls Romanovskis, Rīgas 41. vidusskolas direktors, Sabīne Apine, Rīgas 2. ģimnāzijas matemātikas skolotāja, Linda Daniela, LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes dekāne.

Savukārt pēc tam ir paredzēta ekspertu diskusija par aktuāliem jautājumiem pedagogu piesaistē un noturēšanā, kurā ar savu viedokli un ieteikumiem dalīsies: Gundars Bērziņš LU rektors, Valsts prezidenta ārštata padomnieks Latvijas konkurētspējas un ekonomikas jautājumos, Mārīte Seile, LU padomes priekšsēdētāja vietniece, Izglītības un zinātnes ministre (2014-2016)., Elita Rītere, Rīgas Valda Zālīša sākumskolas direktore, Latvijas Matemātikas skolotāju apvienības viceprezidente un Ģirts Zāģeris (Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas fizikas skolotājs, Jauno Fiziķu skolas vadītājs. Diskusiju vadīs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājas vietniece Ieva Siliņa.

Radošajās darbnīcās tiks apspriestas tēmas par to, kāpēc kļūt par skolotāju un kā celt profesijas prestižu, kā panākt jauno skolotāju un skolu absolventu piesaisti, kas svarīgs skolotājam un kā piesaistīt, kas nepieciešams skolotājam mūsdienīgam darbam, kā mainīt profesionālo karjeru un kļūt par skolotāju.

Konference norisināsies no plkst. 10.00 līdz 14.30 Rīgas domes sēžu zālē un foajē.

Konferences 1. un 2. daļa būs vērojama arī tiešraidē portālā Delfi un www.riga.lv mājaslapā. Uzdod savu jautājumu diskusijai jau laicīgi www.slido.com #2852520.

Uz pasākumu laipni aicināti arī mediju pārstāvji!

Фото: Publicitātes foto

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !