Foto: Publicitātes foto

Tieši šī gada 22. maijs bērnu tautas deju ansamblis "Dzintariņš" svin pastāvēšanas 70. gadadienu. Apaļā jubileja tiks svinēta 25. maijā Nacionālā teātra lielajā zālē. Kā "Delfi" informē kolektīva pārstāvji, apmeklētājus sagaidīs svinīga atkalredzēšanās ar "Dzintariņa" "zelta fonda" dejām, ko izdejos aptuveni 200 esošie un ansambli absolvējušie dejotāji no dažādām paaudzēm.

Savu māksliniecisko pienesumu jubilejas koncertam sarūpējuši arī Raimonds Pauls, Guntars Račs un citi "Dzintariņa" draugi.

"Lai atzīmētu dejas svētkus, esam sagatavojuši augstvērtīgu koncertprogrammu, un ceram, ka tādējādi iepriecināsim katru koncerta apmeklētāju. Gadu gaitā kolektīvā dejojuši vairāk nekā 10 tūkstoši dejotāju, un ansamblis ik gadu skatītājus priecē vidēji 100 koncertos gan Latvijā, gan citviet pasaulē. "Dzintariņā" bērni un jaunieši dejo līdz 18 gadu vecumam, un pēc absolvēšanas dejotāji nereti turpina dejas gaitas citos profesionālos deju kolektīvos, taču sirdī ansamblis un gūtās draudzības paliek uz mūžu. Ceram, ka daļu no šīs pieredzes varēsim nodot skatītājiem, atzīmējot ansambļa 70. jubileju kopā," pauž ansambļa "Dzintariņš" mākslinieciskā vadītāja Sanita Misika.

Kā ziņots iepriekš, tautas deju ansambļa "Dzintariņš" pirmsākumi meklējami 1953. gadā, kad Poligrāfiķu kluba bērnu deju pulciņa vadītāja, izcilā deju pedagoģe Zinaīda Zeltmate kopā ar saviem mazajiem dejotājiem pārcēlās uz tagadējās Mazās ģildes telpām, kur "Dzintariņa" dalībnieki dejo arī pašlaik. Jau pēc neilga laika skatītājus priecēja pirmās koncertprogrammas – latviešu un citu tautu deju virknes, krāšņi pasaku uzvedumi, kā arī kolektīvs devās pirmajā koncertā ārpus Latvijas – uz Igauniju. Koncerti padarīja "Dzintariņu" par vienu no populārākajiem bērnu tautas deju ansambļiem Latvijā.

No 1991. līdz 2018. gadam ansambli vadīja godalgotā latviešu horeogrāfe un Zinaīdas Zeltmates meita Olga Freiberga, savukārt kopš 2018. gada ansambļa mākslinieciskā vadība uzticēta kādreizējai "Dzintariņa" dejotājai un repetitorei Sanitai Misikai, kuras vadībā ar plašu koncertprogrammu skatītājiem piedāvāta ansambļa 70. jubilejas atzīmēšana.

Noslēguma koncertā līdzās TDA "Dzintariņš" dejotājiem uz skatuves pievienosies un ar dziesmām priecēs bērnu vokālie ansambļi "Dzeguzīte" un "Knīpas un Knauķi".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!