Fоtо: Publicitātes foto
Viena no latviešu kino zelta filmām nenoliedzami ir Vara Braslas 1993. gadā uzņemtā "Ziemassvētku jampadracis". Aizvadītajā nedēļas nogalē daļa filmas dalībnieku savā ziņā atkal atgriezās šīs filmas uzņemšanas laukumā. Šoreiz – lai Cēsu novada Ungurmuižā kopīgi ar fotogrāfi Sintiju Cērpiņu taptu filmas foto reportāža.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Cēsu novada Ungurmuižā atkal skanēja Mārtiņa Brauna īpaši filmai "Ziemassvētku jampadracis" radītās dziesmas un pat skrēja žurciņa, kā dēļ koncerta laikā ģība skatītāja. Fotogrāfei Sintijai Cērpiņai iecere šo filmu atkal atdzīvināt caur fotoobjektīvu radusies pēc tikšanās ar Lieni Bērziņu, vienu no Zostiņu ģimenes apdāvinātajām māsām. Stāsta Cērpiņa: "Es filmu fotografēju, jo vairāk nekā 20 gadus skatos uz pasauli caur objektīva aci. Filma tiek paralēli fotografēta, tai pašā laikā filmēju aizkadrus, nevaru teikt, ka es pārfilmēju filmu. Kad mēs tos aizkadrus saliekam kopā, mums radīsies ļoti skaists darbs."

Lai šo ideju īstenotu, filmēšanas laukumā nu jau pieaugušas satikušās Zostiņu ģimenes māsa Liene un Lāsma, viņu abu meitas, kā arī izcilais diriģents Kaspars Ādamsons, kurš tolaik filmā atveidoja brīnumbērnu. "Tas ir lieliski, ka jaukās vērtības, kas mums ir radušās, arī domājot par kino, ir iedzīvojušās mūsu un mūsu bērnu ikdienā, ja mēs tās atzīstam par labu esam un sākam jau citēt ikdienā. Tad ir lieliski, ka redzam un atkārtojam, atceramies par tām un vēlamies šajās sajūtās pakavēties ilgāk," saka Ādamsons.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !