Foto: Publicitātes foto
Jau ceturtdaļgadsimtu janvāra beigās vai februāra sākumā Jelgavā ledus kluči pārvēršas mākslas darbos. 25 gados izveidotas vairāk nekā 1060 ledus skulptūras. Jubilejas reizē 32 mākslinieki no 11 valstīm ledus klučus pārvērš pasaules dārgumos.

Pirmie ledus svētki Jelgavā notika jau 1937. gadā. Tajos gan netika būvētas ledusskulptūras. Līdz brīdim, kad Jelgavā mākslinieki veidoja pirmos mākslas darbus, no ledus bija jāgaida vēl 61 gads.

Šogad ledus tēlnieki Jelgavā darbojas jau 25. reizi. Šajos gados izveidotas vairāk nekā 1060 skulptūras. Viena no ilggadējām festivāla dalībniecēm Agnese Rudzīte-Kirilova ReTV stāsta, ka darbs ar ledu esot kaut kas maģisks, kas pievelk, ievelk un neatlaiž. "Pirmoreiz man bija milzīga panika, jo neko nesapratu, kas un kā ir jādara. Es staigāju apkārt un skatījos, kādus meistardarbus pārējie taisa. Pašai,bprotams, nekas nesanāk. Man pat normālu instrumentu nebija. Jāsaka, ka kopumā gadu gaitā darbi kļūst labāki. Lēciens ir nenormāli liels. Kvalitāte ir augusi gan idejiski, gan tehnoloģiski."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!