Foto: Kadrs no video
"Baltijas praida" noskaņās esam apkopojuši, mūsuprāt, 10 teicamas filmas, kas raisa pārdomas par atvērtu un tolerantu sabiedrību, kurā brīvi un droši var justies ikviens, īpaši vēršot uzmanību uz lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu tiesībām.

"Beautiful Thing" (1996)

"Beautiful Thing" ir gana atklāts un tiešs stāsts par divu jauniešu homoseksualitātes apzināšanos, kas ir Džonatana Hārvija tāda paša nosaukuma lugas adaptācija ekrānam. Džeimijs ir iemīlējies savā klasesbiedrā Ste. It kā ar to jau nebūtu pietiekami, viņam nākas "cīnīties" ar savu māti Sandru, kura ir pārņemta ar ambicioziem plāniem par savu bāru, kā arī nemitīgi maina partnerus. Lai arī Džeimija homoseksualitāte nevienam nav zināma, tomēr viņa introvertā daba un nepatika pret futbolu ir iemesli klasesbiedriem nepalaist garām nevienu iespēju par viņu paņirgāties.

Savukārt Ste dzīvo kaimiņos kopā ar brāli-narkotiku tirgoni un vardarbīgo tēvu-alkoholiķi. Kādu vakaru brālis viņu tik ļoti piekauj, ka Sandra aiz žēluma viņam ļauj palikt pa nakti viņas un Džeimija dzīvoklī. Tā kā mājoklī nav trešās gultas, tad Ste nākas gulēt kopā vienā gultā. Pēc intīmas sarunas un masāžas jaunieši satuvinās, līdz Džeimijs pirmo reizi noskūpsta Ste.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!