Foto: DELFI
Tikai muzeja darbinieku, dažu mediju un atbalstītāju klātbūtnē piektdienas, 13. marta, pēcpusdienā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) atklāta mākslinieču dueta "Skuja Braden" izstāde. Atklāšana tika straumēta mākslinieču oficiālajā "Facebook" profilā. Taču tāpat kā citas izstādes un publiskie pasākumi, plašākam apmeklētāju lokam tā būs pieejama pēc šā gada 14. aprīļa.

"Jebkura krīze ir jauns sākums. Tas bija pilnīgi spontāns lēmums šajā situācijā, taču mums ir svarīgi popularizēt savus vietējos māksliniekus, tāpēc mēs pagarināsim "Skuja Braden" izstādi, plānojam to rādīt arī maijā. Jo, protams, kvalitatīvi to var novērtēt tikai klātienē, mums arī nav tādu tehnisko līdzekļu, lai varētu nodrošināt profesionālu straumēšanu, taču darīsim, ko spēsim," portālam "Delfi" iepriekš stāstīja Inese Baranovska, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja. Viņa piebilst – par spīti visam mēs turpinām strādāt, tiksimies drīz!

Izstāde "Samsāra", aicina iepazīt daļu no starptautisku ievērību guvušā mākslas dueta "Skuja Braden" – latvietes Ingūnas Skujas un amerikānietes Melisas D. Breidenas – vairāk nekā divdesmit gadu laikā kopīgi radītajiem tēlniecības un glezniecības darbiem porcelānā.

Izstāde tapusi, atzīmējot abu mākslinieču sadarbības 21 gadu kopš pirmās kopizstādes Rīgā 1999. gadā. Tad izveidojās šis radošais tandēms, un no tā laika visi darbi tiek parakstīti ar abu uzvārdiem. Salikums "Skuja Braden" simbolizē citu, izdomātu personību, tādu kā bandītu vai zagli, kurš ir piesavinājis divu autoru identitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!