Foto: Publicitātes

Rudens klasiskās krāsas, faktūras un kombinācijas atspoguļojas ne tikai sieviešu, bet arī vīriešu apģērbu modē. Vasarīgos šortus un brīvos, plandošos kreklus līdz ar vēsāka laika iestāšanos aizstāj dažādas virsjakas, žaketes un mēteļi, kā arī sildoši aksesuāri – šalles, cepures. Galvenais priekšnoteikums, atsvaidzinot garderobi, – apģērbam ir jābūt ne tikai modernam, bet arī jāpilda praktiskā funkcija un jāpasargā no rudens vēsuma. Kā ģērbties, lai būtu silti un vienlaikus izskatītos stilīgi? Par šīs sezonas karstākajām tendencēm vīriešu apģērbu un aksesuāru modē stāsta stiliste Gita Šildere.

Aktuālās tendences
"Rudens ir labākais laiks, kad izpausties ar apģērbu un, kombinējot drēbes, ļauties arī nedaudz trakulīgiem eksperimentiem. Iekļauj košas krāsas ne tikai apģērbā, bet arī apavos. Aktualitāti joprojām nav zaudējis džinsa audums, kuru kombinējot dažādās variācijās iespējams izveidot gan klasiski elegantu stilu, gan arī brīvu un sportisku. Atsvaidzini savu tēlu ar pamanāmiem aksesuāriem, kas ne tikai pildīs praktisku funkciju, bet arī ļaus izcelties, piemēram, šāds aksesuārs var būt josta ar izteiksmīgu sprādzi," stāsta stiliste.
  • "Denim on denim" jeb viscaur džinss
    Kurš teicis, ka ģērbties viscaur džinsā ir bezgaumīgi? Šoruden tērpies džinsā no galvas līdz pat kājām, kombinējot bikses, kreklus un jakas. Toņu gamma variē no gaiša līdz pat pavisam tumšam džinsam. Tiesa, ņem vērā – vienā apģērbu komplektā džinsa toņiem vajadzētu būt 100% līdzīgiem.
  • Adījumi
    Adīti džemperi ar paaugstinātu kakla daļu ne tikai labi sasilda, bet arī lieliski noder kombinācijām gan ar klasisku žaketi, gan stepētu vesti sportiskā stilā.
  • Raibi un izteiksmīgi raksti
    Raibi, izteiksmīgi raksti tavam tēlam piešķirs raksturu un temperamentu. Intensīvus rakstus kombinējot ar tumši zilām vai pelēkām biksēm, koptēls būs gana iespaidīgs, bet tajā pašā laikā arī atturīgs un nepārspīlēts.
  • Trencis (militāra stila putekļu mētelis)
    Šoruden modē ir gan dažādu formu, gan dažādu krāsu klasiskie trenči, kas lieliski iederas ne tikai elegantā, bet arī sportiskā koptēlā.
  • Raibi krekli
    Klasiska piegriezuma krekli vienmēr būs modē. Šoruden izvēlies tos izteiksmīgās krāsās, rakstainus un raibus.
  • Rūtis
    Rūtis ir rudens aktualitāšu augšgalā un ļoti labi iederas monohromā garderobē. Atsvaidzini savu tēlu arī ar rūtainiem aksesuāriem.
  • Krāsainas zeķes
    Ne velti mēdz teikt, ka skaistums slēpjas niansēs. Krāsainas un raibas zeķes šoruden atkal atgriežas modē. Ar tām pat visvienkāršākajam tēlam var piešķirt izteiksmīgu, skatienu piesaistošu akcentu.
Krāsas, faktūras un apģērbu kombinācijas
Piesātināti, sulīgi toņi un klasiski tumšās krāsas ir rudens garderobes pamats, taču, lai koptēls nebūtu tik smagnējs, vēlams to atsvaidzināt arī ar košiem akcentiem. Savukārt, velkot apģērbu kārtas, kombinē dažādus materiālus un faktūras, kas gan pildīs praktisku funkciju, nodrošinot siltumu, gan arī izskatīsies stilīgi.
  • Izmēģini piesātināti zaļu krāsu. Klasiskajā variantā zaļie toņi ļoti labi izskatās kombinācijā ar jebkuru pamattoni, piemēram, pelēko, bēšo vai melno.
  • Klasiski tumši zilais ir lielisks melnās krāsas aizstājējs, turklāt tumši zilais tonis ar citām krāsām kombinējas tikpat labi kā melnā.
  • Oranžā krāsa lieliski izskatās kombinācijā ar zilu vai brūnu. Ja esi gana drosmīgs, kombinē oranžo ar piesātināti zaļo.
  • Izvēlies kokvilnas apģērbu ar faktūru. Neliels auduma reljefs šo vienkāršo materiālu padarīs īpašāku un izteiksmīgāku.
  • Krāsaini, gluda materiāla uzvalki ir ļoti aktuāli – tie ir klasiski, eleganti un vīrišķīgi. Kombinē ar raibu kreklu, lai tēls nebūtu tik askētisks un stīvs.
  • Kad kļūst vēsāks, klasisko kreklu kombinē ar "bītleni", iegūstot elegantu angļu stilu. Arī koledžas tipa jaka ar džinsiem un smagnējiem zābakiem būs izcila kombinācija rudenim.
Aksesuāri – praktiski un pamanāmi
"Vīriešu aksesuāri no sieviešu atšķiras ar to, ka tiem gandrīz vienmēr ir arī praktiskais aspekts. Vīriešu aksesuāru klāsts arī šajā rudenī ir moderns un pielietojams ikdienā. Piemēram, siksnas ar izteiksmīgām sprādzēm gan pilda savu funkciju, gan arī kalpo kā akcents. Rudenīgais laiks mijas ar biezāku un izteiksmīgāku faktūru izvēli arī aksesuāros. Piemēram, bikšturi kombinācijā ar tauriņu – eleganta un nobrieduša vīrieša aksesuāru kombinācija. Savukārt mugursoma būs lielisks un ērts palīgs ikdienas skrējienam uz ofisu vai parku," padomos dalās stiliste.
No kā izvairīties?
Pirms dodies "šopingā", lai atjaunotu savu garderobi, ņem arī vērā tendences, kuras izgājušas no modes. Piemēram, plēsti un driskāti džinsi jau pirms laba laika zaudēja savu aktualitāti, un pagaidām arī nekas neliecina par to, ka tie varētu atgriezties modes tendenču augšgalā. Tas pats arī sakāms par driskātiem T krekliem. Arī vēdera un plecu somiņas, kas, nenoliedzami, labi kalpo vasaras festivālos un koncertos, šoruden labāk aizstāt ar ietilpīgākām un elegantākām somām. Savukārt džemperus ar apaļu kakla izgriezumu izkonkurē džemperi ar paaugstinātu apkakli. Šim fasonam ir arī papildu plusiņš – nav speciāli jāmeklē šalle, ar ko pasargāt kaklu no rudens vējiem.
Fotogrāfijās apģērbi, apavi un aksesuāri: no iepirkšanās un izklaides centra “Akropole Rīga” veikaliem “Van Graaf”, “Superdry”, “Denim Dream”, “Sports Direct”, "Sportland" un no iepirkšanās centra “Akropole Alfa” veikaliem "Apranga”, “Zara”, “Vans, “Pierre Cardin”.