Foto: Publicitātes foto

Pašmāju mūziķis un literāts Andris Kivičs (attēlā) šovasar visai bieži uzstājies kāzās kā īpašais pārsteiguma viesis. Videokrātuvē YouTube arī publicēts video, kurā skatuves mākslinieks sagādājis pamatīgu pārsteigumu jaunlaulātajiem.

"Jaunais pāris nezināja, ka ieradīšos viņu kāzās, jo visu bija noorganizējuši vedēji. Pats process notika maksimāli slepeni - ierados pa sētas durvīm, lai neviens mani nepamanītu.

Jaunlaulātie savai pirmajai dejai bija izvēlējušies manu dziesmu Pirmais valsis. Pirms tam pāris aptuveni divus mēnešus gāja uz nodarbībām, lai iestudētu īpašu deju," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Andris.

Kad pienācis laiks pirmajam valsim, jaunlaulātie nedaudz iesildījušies uz deju grīdas, taču, atskanot dziesmas pirmajām taktīm, telpā ieradies Andris, kurš sācis dziedāt.

Sākumā jaunlaulātie nemaz nepamanīja, ka viņu kāzās ieradies pats Kivičs. Liels bija jaunās sieviņas pārsteigums, kad viņa mūziķi ieraudzīja.

"Šādos brīžos pats svarīgākais ir visu nesabojāt un šajā jaunlaulātajiem īpašajā brīdī neiejaukties. Tas, galu galā, ir pirmais valsis, nevis mans koncerts, un cilvēkiem jāskatās uz jauno pāri, nevis mani.

Interesanti, ka pēc tam man jaunlaulātie stāstīja, ka, divu mēnešu garumā mēģinot un iestudējot deju, viņiem mana dziesma jau bija līdz kaklam," smej Andris.

Pēc pirmā valša jaunlaulātie - Lauris un Antra - arī draudzīgi patērzēja ar Andri un neslēpa, ka šādu pārsteigumu nebija gaidījuši.

Kā stāsta Andris, šovasar viņš bijis visai biežs viesis kāzās, tiesa, nakts ballīti viņš spēlējis tikai vienu reizi mūžā. Parasti Kivičs jaunlaulātos sagaida iznākam no zagsa vai arī viesību laikā sniedz nelielu akustisko koncertu ar pāris dziesmām.

"Ja godīgi, man ļoti patīk uzstāties kāzās. Cilvēki ir pozitīvi noskaņoti, un atmosfēra šādos pasākumos ir ļoti patīkama. Parasti uz akustiskās ģitāras nospēlēju pāris dziesmas, pirms tam noskaidrojot, kādas ir jaunā pāra mīļākās melodijas, vai ir kādas īpašas vēlmes un tā tālāk," stāsta Andris.

Kāzas ir arī labs veids, kā iepazīties ar jauniem cilvēkiem. Pēc uzstāšanās parasti Andris aprunājas ar jaunlaulātajiem, kā arī kopā nofotografējas un pēcāk sazinās arī sociālajos portālos.

Savukārt taujāts, kādēļ Andris tik bieži tiek aicināts uzstāties kāzās, viņš prāto, ka tam varētu būt vairāki iemesli, arī tas, ka viņš nekad neuzstāda konkrētu summu, par kādu gatavs spēlēt.

"Es neesmu uzstādījis noteiktu summu. Viss ir runājams un apspriežams. Es pilnībā saprotu, ka mēdz būt dažādas naudas grūtības, taču, ja cilvēki ļoti vēlas, lai tieši es spēlēju kāzās, esmu gatavs rast kompromisu un izdomāt kaut kādu risinājumu," noslēgumā saka Andris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!