Maskavas metro notikusi kārtējā traģēdija – bojā gājuši divi 1991. gadā dzimuši krievu studenti, kuru vaļasprieks bijis vizināties aiz metro vilcienu vagoniem un uz to jumtiem.

Abu jauniešu līķi atrasti Maskavas metro Fiļevskas atzarā – Viktors Vartanjans atrasts uz vilciena jumta, bet Ivans Mikirtumovs pamanīts netālu no sliedēm. Kā vēsta Krievijas mediji, puiši varētu būt gājuši bojā brīdī, kad metro vilciens iebraucis tunelī, tomēr tiek pieļauta arī savdabīgas pašnāvības iespēja.

Šī ekstremālā sporta veida cienītāji paši to dēvē par "zacepingu" – viņiem patīk braukt ar elektrovilcieniem, pieķeroties pie tiem no ārpuses vai vizināties uz to jumtiem, savus "varoņdarbus" filmējot un pēc tam, protams, izplatot sociālajos tīklos.

Tiesa, Krievijā "zacepinga" mīļotāji atrakcijas papildinājuši ar īpaši aizraujošiem elementiem, piemēram, vizinoties pie vilciena piesietās ragaviņās.

Eksperti gan norāda, ka braukšana metro ārpus vagona tunelī gandrīz vienmēr noved pie letāla iznākuma vai vismaz ekstremitāšu zaudēšanas, jo tunelis paredzēts vilciena gabarītiem un nekādā gadījumā neparedz, ka uz ritošā sastāva varētu atrasties vēl kāds objekts.

Video filmiņā iespējams aplūkot, kā pagaidām dzīvi krievu jaunieši izklaidējas, pieķērušies pie metro vilciena vagona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!