Фото: Shutterstock
Gadu mijā zoodārzā Jaunzēlandē piedzīvots satraucošs notikums. Tur žirafu mātītei piedzimuši dvīnīši, taču jau pavisam drīz kļuvis skaidrs, ka viens no mazuļiem varētu neizdzīvot.

Priecīgais un vienlaikus arī bēdīgais notikums sagaidīts 31. decembra rītā Oklendā, Jaunzēlandē. Oklendas zoodārza pārstāvji mājaslapā minējuši, ka dvīnīši dzimuši pulksten 2.30 pēc vietējā laika.

Jaundzimušo māmiņai Kirakai šī bijusi trešā grūsnība, kas gada pēdējā dienā atnesusi divus mazuļus. Zoodārzā uzsver, ka dvīņi žirafēm dzimstot ļoti reti un ka pasaulē esot vien ap 30 fiksētu dvīņu gadījumu. Arī šis nenācis bez grūtībām, jo mazuļi dzimuši priekšlaikus un ar nepietiekamu svaru. Lai arī dzimusī meitenīte pati spējusi nostāties kājās un sākt zīst, puisītis bijis pārāk vājš, nespēdams nostāvēt un kustēties savām kājām. Zoodārzā arī norāda, ka ar meitenīti Kirakai uzreiz izveidojusies saikne, kamēr ar puisīti tā noticis neesot. Veterinārārstu un citu speciālistu komanda, redzot, ka mazuļa veselības stāvoklis neuzlabojas, pieņēmuši lēmumu un žirafēnu iemidzināt.

"Par spīti visu iesaistīto pūlēm, pēcdzemdību komplikāciju dēļ mazulis nebija ārstējams, un mēs pieņēmām smagu lēmumu iemidzināt to pirmdienas rītā. Daudz veiksmīgāk ir dzimušajai meitenītei, kura izveidojusi ciešu saikni ar savu māmiņu. Uz nākamajām dienām mēs lūkojamies optimistiski," teicis zoodārza pārstāvis Varens Spensers.

Dvīņi dzimuši septiņus gadus vecajai Kirakai un 19 gadus vecajam Zabulu. Žirafu grūsnība ilgst aptuveni 15 mēnešus, pēc kuriem žirafēni dzimst, māmiņai stāvot, tāpēc mazuļi uzreiz pēc dzimšanas piedzīvo kritienu no aptuveni divu metru augstuma. Jau pusstundas laikā pēc tam mazuļi spējot piecelties kājās un sākt zīst, taču šajā gadījumā puisītim tas neesot izdevies.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !