Фото: Publicitātes foto
18. un 19. februārī Madonā norisinājās kamanu suņu sacensības "Latvian Winter Championship 2017", kas vienlaikus bija arī Pasaules kausa posms, vēstīja Latvijas Kamanu suņu sporta federācijā. Skaistās sacensības vērot bija sanākuši daudzi skatītāji, kuri īpaši novērtēja arī četrkājainos draugus.

"Madonas slēpošanas un biatlona trasē "Smeceres sils" norisināsies Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas rīkotās starptautiskās sacensības kamanu suņu sportā, kas vienlaicīgi ar Latvijas Ziemas čempionātu būs arī Baltijas ziemas kauss un arī Pasaules kausa posms. Ja citos gada laikos pie mums ir notikuši pasaules kausa posmi šajā sporta veidā bezsniega disciplīnā, tad ziemā uz sniega tā būs pirmā reize," pirms pasākuma informēja organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Kamanu suņu sacensības, kas norisinājās sporta un atpūtas bāzē "Smeceres sils" Madonā, līdzīgi kā pērn, pulcēja plašu skatītāju un dalībnieku loku. Piedalījās vairāk nekā 70 dalībnieki un ap 200 suņu. Pārstāvētas bija septiņas valstis – Latvija, Lietuva, Igaunija, Krievija, Baltkrievija, Polija un Lielbritānija. Līdzās ierastajām disciplīnām – slēpošanai ar suni jeb skirojingu, braukšanai ar kamanām un minipūlingu (suns velk smagumu 100 metrus), pasākuma organizatori bija sagatavojuši arī komandu stafetes disciplīnu.

Tāpat tika nodrošinātas aktivitātes mazākajiem skatītājiem, kuri varēja gleznot sniegā, spēlēt spēlas, iziet labirintu, slēpot un piedalīties vēl citās nodarbēs. Taču, kā stāsta organizatori, visaizraujošākais notikums pasākuma laikā gan bērniem, gan pieaugušajiem bija fotografēšanās ar suņu meiteni Fantu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !