LTV ikvakara ziņu raidījuma "Panorāma" pirmdienas izlaidumā skatītāji varēja būt liecinieki ne pārāk bieži redzamai ainai, proti, diktorus tik ļoti sajūsminājis sižets, ka par to studijā turpināja runāt arī pēc tā beigām. Jānis Geste, Ilze Dobele un sporta runasvīrs Māris Rīmenis no temata par žurkām nonāca līdz Rīmeņa tēva pirtī iešanas paradumiem.

Pirmdienas vakara "Panorāma" cita starpā ziņoja arī par dramatiskiem notikumiem Malmē – Zviedrijas pilsētā, kur maijā gaidāma ikgadējā "Eirovīzija". Konkursam par godu pilsētas dienesti iesaistīti žurku izķeršanā, lai negantie grauzēji neiztraucē cienīgu pasākuma norisi.

Sevišķa uzmanība pievērsta tam, lai neviena žurka nerēgotos ij ne tuvumā arēnai, kurā "Eirovīzija" notiks. "Tik liela žurka, lai to pamanītu lielā "Eirovīzijas" auditorija..., " sižetā dzirdēto apšaubīja diktore Ilze Dobele, "tai būtu jābūt megažurkai!"

Te pieslēdzās sporta ziņu vēstnesis Māris Rīmenis, kurš vēlējās visu kuplo "Panorāmas" auditoriju informēt par sava tēva gaitām pirtī. Rīmeņa papus, izrādās, reiz portfelī uz pirti aiznesis žurku. "Kas tur darījās! Tas ir patiess gadījums," piemetināja Rīmenis. Viņa tētis strādājis celtniecībā un uz pirti devies ar portfeli. Kā gadījies, kā ne, žurka pamanījusies ielīst somā, un viņš ar visu žurku devies mazgāties. Visi esot pamukuši!

Dobele savukārt pauda neizpratni, kāpēc gan uz pirti jāiet ar portfelīti? Te kolēģis centās viest skaidrību: tēvs portfelī turējis visas higiēnai nepieciešamās lietas. "Ak tā," neviltotu pārsteigumu pauda Dobele.

"Mēs par sportu varam varbūt?" – privātās dzīves stāstus pārtrauca Jānis Geste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!