Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Kāds vīrietis ASV Menas štatā pagājušā gada janvārī nopirka loterijas biļeti, kas izrādījās džekpots. Vārdā nenosauktais kungs laimēja iespaidīgu summu – 1,35 miljardus ASV dolāru. Taču cerētās laimes vietā viņam nu jāstaigā pa tiesām, lai savu laimestu paglābtu no paša ģimenes locekļiem, vēsta "New York Post".

Amerikānis Menas štatā pērn laimēja vienu no vislielākajiem vinnestiem Amerikas vēsturē kopumā – vairāk nekā miljardu dolāru. Tomēr tagad veiksminieks spiests cīnīties ar paša tuviniekiem, jo sākusies laimesta plosīšana.

Veiksminieka meitas māte bija pirmā, kas vērsās tiesā, šī tiesvedība rit kopš pērnā gada novembra. Sieviete – tiesas dokumentos viņa nosaukta par Sāru Smitu – apsūdz sava bērna tēvu vienošanās pārkāpumā, proti, abi vecāki bija sarunājuši, ka līdz pat meitas pilngadībai (tā pienāktu 2032. gadā) neviens cits nedrīkst uzzināt, ka vīrietis ticis pie laimesta loterijā. Šis plāns izčākstēja – par naudu uzzināja arī citi tuvinieki. Kundze apgalvo, ka tieši viņa devusi lielāko artavu laimīgās biļetes iegādē, taču spējusi turēt muti. Vienošanos pārkāpis pats laimīgais.

Smitai piebalso arī laimētāja tēvs. Viņš dēlu apsūdz "solījuma neturēšanā", proti, vīrietis iepriekš uzskaitījis visu to, kā nu tagad savējiem palīdzēs." 2023. gada februārī viņš ieradās manā mājā un informēja mūs ar sievu, ka laimējis lielu naudas summu loterijā Menas štatā. Neteica cik, tikai pašu faktu, ka laimējis," liecināts tiesas dokumentos.

Saskaņā ar tēva pausto, dēls apsolījis tēvam uzbūvēt angāru retro auto remontam, atpirkt bērnības māju, izveidot fondu, kurā glabātos miljoni, kā arī apmaksāt visus medicīniskos izdevumus gan tēvam, gan viņa dzīvesbiedrei jeb veiksminieka pamātei. Saskaņā ar tēva pausto, dēls arī esot pieprasījis, lai ģimene nekad vairs nerunā ar Sāru Smitu – mazmeitas māti. Tas esot radījis nesaskaņas visu tuvinieku starpā.

Tēvs savu dēlu vairs nav varējis atpazīt. "Viņš mani nodēvēja par pakaļas caurumu un diktatoru. Kopš tā laika par dēlu neko neesmu vairs dzirdējis. Viņš nav izdarījis neko no tā, ko apsolīja," skaidro tēvs.

Savukārt pats veiksmieks savās liecībās ainu redz pavisam citādāk. Viņš vaino pats sevi, proti, būtu vajadzējis parakstīt konfidencialitātes līgumu ar tēvu, pirms pateikt viņam par bagātībām. Dēls noliedz, ka būtu sasolījis visādus labumus, tikai pateicis pašu laimesta faktu.

Vīrietis arīdzan vaino savas meitas māti, ka tā cenšoties atklāt pasaulei viņa identitāti. Smita esot centusies "nolaupīt mūsu kopīgo meitu pēc tam, kad es atteicos apmaksāt Smitas un viņas jaunā drauga atvaļinājuma izmaksas".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !