Foto: Kadrs no video
"Edvīn, ko tu dari?" – tā vaicā ne viens vien finanšu pratības eksperts, vērojot, kā savu laimestu loterijā tērē amerikānis Edvīns Kastro. Šis cilvēks pērnā gada novembrī loterijā "Powerball" "izcēla" vēsturiski lielāko laimestu – apmēram divus miljardus ASV dolāru. Viņam bija izvēle: šo summu (mīnus nodokļi) saņemt izlīdzināti 29 gadu laikā vai visu uzreiz. Kastro izvēlējās otro variantu, un tā bija pirmā viņa kļūda. Tikai pirmā, uzskata finanšu eksperti, jo tagad viņš izdarot vienu kļūdu pēc otras.

31 gadu vecais Edvīns Kastro loterijā "Powerball" uzvarēja 2022. gada novembrī. Faktiskā laimesta summa: 2,04 miljardi ASV dolāru. Edvīnam bija jāizdara izvēle – šo summu saņemt ilgstošā laika periodā sadalīti – un tas būtu apmēram viens miljards –, vai, ja uzreiz, tad pēc visu nodokļu nomaksas viņa kontā ieripotu 628 miljoni dolāru. Kastro izvēlējās tikt pie lielās naudas uzreiz.

Nauda pie viņa nonāca šā gada februārī. Kastro kungs savu jauno dzīvi sāka ar vērienu – viena mēneša laikā viņš nopirka divas miljonāru dzīvesveidām piemērotas savrupmājas Kalifornijā. Viena māja Holivudas kalnos maksāja 25,5 miljonus, otra četrus. Dārgākais nams atrodas blakus aktiera Leonardo Dikaprio mājai, netālu mīt arī dziedātāja Ariana Grande, savukārt lētākais īpašums atrodas viņa dzimtajā pilsētā un pavisam netālu no vietas, kur viņš toreiz nopirka veiksmīgo loterijas biļeti. Šim pirkumam tātad ir sentimentāla nozīme.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!