Фото: Shutterstock

Pateicoties karstajiem laika apstākļiem, vietējo Latvijas zemeņu raža šogad ienākusies agrāk nekā citus gadus. Straujāka raža gaidāma arī tiem audzētājiem, kas sārtās odziņas audzē uz zemes. Kā novēroja "Delfi", tiešajā pārdošanā no audzētājiem pirmās pašmāju zemenes šobrīd nopērkamas par 15 eiro kilogramā. Tomēr tirgos vietējās zemenes reti kur atrodamas.

"Vairākiem zemeņu audzētājiem Latvijā, kas zemenes audzē segtajās platībās, jau ir pirmā ogu raža. Taču, ņemot vērā neraksturīgi karstos laika apstākļus, ātrāk nekā iepriekšējos gadus varētu nogatavoties arī zemenes tiem audzētājiem, kuri ogas audzē uz zemes," teic "Augusta zemenes" agronoms Guntars Dzērve.

Viņš arī informē, ka esošie laika apstākļi ir "laba un slikta ziņa vienlaikus". Labā ziņa – ātrāka ogu raža, un arī piedāvājums pircējiem būs lielāks. Sliktā – karstā un sausā laika dēļ ogu nogatavošanās noris pārāk strauji. Ogas ātri sāksies un tikpat ātri beigsies.

"Ja karstais laiks būs ilgstošs, ogas ātri sāks ražot, strauji noražos, un jau ap jūnija beigām Latvijas ogas būs beigušās. Tātad raža būs strauja un ātra," stāsta agronoms. Viņš arī min, ka zemenes iestādītas siltumnīcās jau marta sākumā un šobrīd tās pakāpeniski sāk nest augļus.

Kā novēroja "Delfi", tiešajā pārdošanā no audzētājiem pirmās pašmāju zemenes šobrīd nopērkamas par 15 eiro kilogramā. Taču tirgos vietējās zemenes reti kur atrodamas.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !