Foto: Shutterstock
Aptuveni 80 procenti avio pasažieru lidojuma laikā lieto alkoholu. Kāds klusībā malko vīnu no plastmasas glāzes un vēro garām plūstošus mākoņus, kāds ierauj ko sīvāku un pēkšņi vēlas pierādīt, ka pieprot smalkus austrumu kauju paņēmienus. Arī pamēģināt, cik veikli veras avārijas izejas durvis, ir populāra izklaide iereibušo pasažieru vidū. Beigu beigās apdraudēti ir visi – citi pasažieri, apkalpe un pats iereibušais.

Saskaņā ar mārketinga aģentūras "Fractl" 2019. gadā veikto aptauju, apmēram 8 no 10 pilngadību sasniegušiem pasažieriem regulāri lieto alkoholu lidojumu laikā. Vēl vairāk ir tādu, kas alkoholu ir lietojuši vismaz vienu reizi, ceļojot ar lidmašīnu. Vienlaikus aptauja atklāja, ka visbiežāk alkohola lietošanai pievēršas jauni cilvēki, kuri attiecīgi arī biežāk izraisa nepatīkamus incidentus lidmašīnās.

No "sausā likuma" līdz visatļautībai

Iespējams, nevienam nebūtu iebildumu pret negausīgu dzīves baudīšanu grādīgo dzērienu ietekmē, ja vien tas nepāraugtu inventāra bojāšanā, asiņainos konfliktos, seksuālā uzmācībā, personāla pazemošanā un pat slepkavībās. Ne mazums reižu lidmašīnas bija piezemējušās, nesasniedzot savu galamērķi, incidentu dēļ, ko izraisījuši pārmērīgi iereibuši pasažieri.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!