Fоtо: Shutterstock
Greizsirdība ir pazīstama ikvienam. Ir diezgan normāli laiku pa laikam sajusties nedroši vai uztraukties par to, vai aizvien savam partnerim esi vissvarīgākais un pievilcīgākais cilvēks. Taču citādi ir tad, ja greizsirdība māc par cilvēkiem, kas reiz otrajai pusītei šķituši pievilcīgi. Nedrošības sajūta un emocionālais stress par to, ka varbūt tā dzirkstelīte līdz galam nav nodzisusi, var būt ļoti postoša. Vai ar to var tikt galā un kā?

Interese par partnera pagātni var būt nevainīgi ziņkārīga, taču tikpat labi tā var būt pat kā apsēstība. Nespēja tikt pāri tam, ka partnerim jau iepriekš bijušas romantiskas attiecības, var kaitēt divējādi. Pirmkārt, pastāvīga izjautāšana par to, kas reiz bijis, var iedragāt uzticību. Un uzticībai ir ļoti svarīga loma, lai romantiskās attiecības varētu saukt par veselīgām. Otrkārt, emocionālais stress, kuru izraisa greizsirdība, var izraisīt pastāvīgu nedrošības un nepietiekamības sajūtu, tādējādi ietekmējot gan to, kas greizsirdīgs, gan viņa partneri. Laika gaitā emocionālais stress var būtiski kaitēt attiecībām.

Gluži tāpat kā parasta greizsirdība par kādu pateikto vārdu vai uzmesto acu skatienu pretējam dzimumam, arī greizsirdība, kas tendēta tieši uz iepriekšējām attiecībām, ir gana izplatīta. Svarīgi saprast, ka šāda greizsirdība tevi nepadara par sliktu cilvēku, taču tā ir destruktīva un laika gaitā var attiecības pamatīgi iedragāt.

Destruktīvā greizsirdībā parādās uzmācīgas domas par partnera pagātni, un šīs domas ir noturīgas, turklāt grūti kontrolējamas, radot emocionālu stresu.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !