Foto: LETA
Cilvēkam kļūstot vecākam, ilgāks ir posms starp attiecībām un nereti brīvība ir izvēle uz visiem laikiem. No attiecībām brīvu cilvēku nevar jaukt ar vientuļu un situāciju uzskatīt par risināmu problēmu. Īpaši tāpēc, ka statistika un pētījumi pierāda – brīvībai ir varen daudz garīgu un fizisku priekšrocību.

Izdevumā "Insider" psihoterapeite Anna Džeksone atzinusi, ka diemžēl, lai gan paša personiskā izaugsme ir daudz svarīgāka, daudzi savu pašvērtību definē tieši ar romantiskajām attiecībām. Mētājoties no vienām neveiksmīgām attiecībām uz citām, beigu galā, "baidoties no vienatnes, samierinās ar jebko". Terapeite Bonija Skota pārliecina, ka brīvība pašiem, bez partnera ietekmes vadīt un kontrolēt savu dzīvi ir spēks: "Un daudzējādā ziņā viņiem to darīt ir vienkāršāk, nekā tiem, kuri nedzīvo vieni."

No ietekmēm brīvs

Pati Džeksone ir pārbaudījusi, ka pirms pāris gadiem izbeidzot ilgstošas partnerattiecības, beidzot bez "ārējas ietekmes" ir sākusi koncentrēties uz to, ko patiesi vēlējās pati. Tāpēc šo laiku nevajag uzskatīt par vientulību, bet gan iespēju izzināt sevi, savas nepieciešamības un vēlmes.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!