Fоtо: Shutterstock
Ziema modes dāmām ir īsts pārbaudījums. Pirmkārt, jāsatuntulējas tā, lai ir gan skaisti, gan silti. Otrkārt, jāapgūst māksla, kā cepuri saradināt ar matiem. Tā, lai katru reizi noģērbjot šo silto aksesuāru, nenāktos cīnīties ar ligzdu uz galvas. Teiksiet nav iespējams? Frizieri saka – ir!

Ziema un adītas cepures ir nedalāmi lielumi, tāpat kā izjukuši mati un tās pašas adītās cepures. Lai arī cepures neapstrīdami ir stilīgs un ļoti praktisks aksesuārs, tomēr ir viens būtisks mīnuss. Pēc adītām cepurēm uz galvas paliek īsts mudžeklis – mati elektrizējas, galvas āda svīst un izskatās, vienkāršiem vārdiem runājot, nesmuki. Tomēr tas nav iemesls saldēt galvu ziemā, vajag apgūt vien dažus trikus.

Slavenību frizieris Džanni Kopa (Gianni Coppa) ASV izdevumam "L'Officiel" atklāja vienkāršus un efektīvus padomus, kā saglabāt skaistu frizūru zem adītas cepures.

Valkājot adītas cepures, mēs saskaramies ar pastiprinātu matu elektrizēšanos, apjoma zudumu un galvas ādas svīšanu, kas matus padara mitrus. Lai novērstu šīs nepatīkamās blakusparādības, matu meistars Džanni iesaka kārtīgi ķemmēt matus ar saru suku no rīta un vakarā, lai tajos neuzkrātos kopšanas produktu pārpalikumi un ikdienas netīrumi.

Bet uz nakti viņš iesaka lietot eļļu, kas mitrinās matus, lai tie tik stipri neelektrizētos.

Ir arī daži triki, ko izmantot pirms cepures ģērbšanas. Pirmkārt, var pāršķirt matu celiņu uz otru pusi. Ja mati tiek veidoti uz labo pusi, tad, velkot cepuri, tos var pārlikt uz kreiso, un pēc tam atpakaļ. Tādējādi mati nebūs pieplakuši pie galvas un saglabās apjomu. Var arī matus saķemmēt uz aizmuguri un sasiet vieglā astītē.

Savukārt, lai mati skaisti saglabātos visā garumā, tie jāsapin bizē. Tas neļaus matiem izjukt uz visām pusēm un pasargās no elektrizēšanās.

Lai mazinātu matu elektrizēšanos, tiek ieteikts izmantot arī sauso šampūnu. Turklāt tas piešķirs papildu apjomu pie matu saknēm. Taču svarīgākais ir mitrināt matus, citādi tie elektrizēsies visu ziemu.

Arī cepures izvēlei ir liela nozīme. Jo ciešāk tā piegulēs galvai, jo lielāka iespēja, ka galva svīdīs un mati izskatīsies nevīžīgi. Savukārt, ja mati stipri elektrizējas, tad jāizvairās no 100 procentīgas vilnas.

Bet ja mati joprojām izskatās nevīžīgi, tad varbūt tā var kļūt par personīgo odziņu. Perfekcija šobrīd tāpat nav modē.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !