Foto: Vida Press
Vasara sen jau ir pagājusi, un, ja vēl nav paspēts, pienācis ir laiks atbrīvoties no saulē un sālsūdenī bojātajiem matiem. Arī Parīzē aktuālās frizūras ir kā atgādinājums, ka modē ir un būs veselīgi mati!

Strīdas pat par matu celiņu

Foto: Vida Press
Fendi, Gucci

Kā zināms, no mušas vienmēr var izpūst pat ziloni. Tā notika sociālajā medijā "TikTok" , kad mājsēdes laikā par diskusiju un strīdu objektu kļuva vieta, kur jāizšķir matu celiņš. Z paaudze balsoja par galvvidu, mileniāļi par sānu. Trīs gadus vēlāk, franču modes nami problēmu ir atrisinājuši. Izšķīruši galvas sānā un, šķiet, ka pat, lai pakaitinātu – ļoti tālu sānā.

Mikro

Foto: Vida Press
Givenchy, Gucci

Mati šajā rudenī un ziemā ir jāgriež īsi un jāveido mežonīgi. Tā kā nostāsti vēsta, ka mati uzkrāj pieredzi un enerģiju, tie griežami maksimāli īsi un uz pieres jāatstāj vien dažas īsas matu šķipsnas. Matu ķemmi drīkst mest miskastē un veidošanai izmantot vien roku pirkstus un matu līdzekli,

Elektriski

Foto: Vida Press
Yohji Yamamoto, Miu Miu

Franču klasika ir "coiffé-décoiffé" jeb izspūrusi. Efekts kā tikko no gultas cēlusies un vēlusies, bet patiesībā, pavadījusi pārdesmit minūtes, lai rūpīgi ieveidotu dumpiniecisko un neuzmanīgo, tieši tāpēc šarmanto tēlu. Šoreiz mati nav savēlušies vienā vienībā, bet elektrizējušies gaisā.

Kā ar līmi

Foto: Vida Press
Alexander McQueen, Diesel

Slapju matu efekts ir stilīga nodeva 1980. gadu modei. Bet, lai veselības problēmās neiedzīvotos, protams, jāieveido ar specifisku gēlu. Spīdīgi vai matēti, mati pieglausti galvas ādai vai nu uz aizmuguri vai sāniem. Īsiem griezumiem ar izlaistiem matiem, garākiem – copēs un zirgastēs.

Meistardarbs

Foto: Vida Press
Rick Owens, Balmain

Matu copēm nav it nekāda sakara ar balerīnu darba frizūrām vai slikto matu dienām. Talkā ņemot mākslīgo matu šķipsnas, copes ir kā tēlniecības darbi, kas šoreiz ir veidoti nevis ar matadatām, bet gan gumijām.

Māksla uz galvas

Foto: Vida Press
Giambattista Valli, Giorgio Armani

Francūžu meistarība frizūru jautājumā ir nepārspējama. Reizumis veidojums uz galvas ir radniecīgāks tēlotājmākslai nekā frizūrai. Pietiek pat ar vienu smalku, precīzi ieveidotu matu šķipsnu, lai radītu iespaidu par rūpīgumu un pedantismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!