Foto: Vida Press
Skrančiji – "scrunchies" jeb lielās lupatu matu gumijas pēc vairāk nekā 40 gadu aizmirstības ir atdzimuši un ieguvuši jaunu, svaigu elpu, krāsu, materiālu un izmēru. Tām, kuras grib efektīgu frizūru un tām, kuras ir par slinku, lai nodarbotos ar matu veidošanu.

Šī lielā izmēra matu gumija izgudrota 1960. gados, taču kļuva populāra un patentēta 20 gadus vēlāk. Tā laika stila ikonas, dziedātājas Madonna un Paula Abdula gumijas padarīja par savu iecienītāko aksesuāru. Kā nekā – tas bija laiks, kad skaistuma ideāls bija lielas un kuplas frizūras, un lielā matu gumija šajā jautājumā bija perfekta palīdze.

Foto: Vida Press

Popularitātes vilnis vēl turpinājās deviņdesmitajos gados, līdz tam punktu pielika 2000. gadu kulta seriāls "Sekss un lielpilsēta" un tā uzticīgie fani. Galvenā varone Kerija Bredšova paziņoja, ka neviena moderna sieviete centra restorānā neierastos ar šo muļķīgo gumiju matos. Fani izteicienu "lika aiz auss" un šķiet, ka visas lielās lupatiņas izmeta atkritumos.

Foto: Vida Press

Šķita, ka tās ir skrančiju stāsta beigas. Bet nekā! Tas bija tikai uzsaukums uz vēlāku atkalsatikšanos. 2019. gada rudens/ziemas sezonā bijusi "Armani Prive" kolekcijā, tagad matos mūziķēm Lizzo, Selēnai Gomezai, aktrisēm Lupitai Njago un Bellai Tornai, modelei Hailijai Bīberei.


Kāpēc tā? Pretstatā šaurajām neilona gumijām, kas plēš matus un visbiežāk atrodas uz rokas locītavas, "scrunchie" ir matiem saudzīgāka, krāsās un materiālos daudzveidīgāka, spēj piešķirt raksturu un apjomu pat visvienkāršākajai copītei. Vienkārši, ērti, ātri un lēti!

View this post on Instagram

A post shared by T. Edit (@tribunedit)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!