Foto: Vida Press

Tas, ko dizaineri aicina šajā rudenī izvēlēties, beidzot nav kaut kas ekstraordinārs, bet gan reāli valkājams. Cenas ziņā lētākais, daudzām nepatīkamākais garderobes izstrādājums – zeķubikses! Nekādas garlaicības, funkcionalitāte ir kļuvusi estētiska, efektīga un aizraujoša. Apskatām piecas aktuālas tendences, kas nomāks seno, bet saprotamo nepatiku.

Klasika

Foto: Vida Press

Bez ierastajām un tik labi pazīstamajām daļēji caurspīdīgajām zeķubiksēm neiztikt. Tomēr šosezon laiks uz tām paskatīties nevis kā uz sildošu detaļu, bet arī kā uz stila elementu, kas redzams visās metropoļu modes nedēļu skatēs. Ar mini, ar augumam piegulošajiem zīmuļsvārkiem, šortiem, šo zeķubikšu krāsojums kājas vizuāli padara slaidākas un pat garākas.

Sietiņš

Foto: Vida Press


Šeit vērts aizmirst asociācijas par zvejas tīkliem vai kaut ko vulgāru. Lai to paveiktu, sietiņa zeķubikses (visdažādākajās varavīksnes krāsās) ir valkājamas ar stilā kontrastējošu un mazāk seksapīlu garderobi. Tā vietā, lai izvēlētos mini, mikro garuma svārkus vai šortus, dod priekšroku lakoniskam un elegantam vai sportiskam, ikdienišķam stilam! Vēl aizraujošāk, ja zeķubikses saskaņo ar līdzīgas ritmikas rakstainiem apaviem, piemēram, ar pumpiņām vai rūtiņām.

Kvēlojoši sarkans

Foto: Vida Press

No sarkanās krāsas gribēdami neaizbēgsim, jo tā ir sezonas krāsa numur viens! Lai gan zeķubikses ir tas garderobes izstrādājums, kas ļauj biklāk piemērīt aktualitāti, šogad ieteicama ir monohromija jeb viss tērps un tā sastāvdaļas sarkanā.

Mežģīnes

Foto: Vida Press

Sietiņa radiniece. Zeķubikses kā mežģīnes ir aizraujošas dažādo rakstu un stilu dēļ. Sievišķīgs paņēmiens, kas ļauj vēl jaudīgāk demonstrēt savu individualitāti.

Krāsiņas māsiņas

Foto: Vida Press

Pēdējos gados par novecojušām uzskatītās krāsainās zeķubikses šogad piedzīvo renesansi. Visdažādākajās konfekšu krāsās – rozā, zaļā un, protams, sarkanā –, lai tēlam piešķirtu efektīgu, negaidītu akcentu. Šī gada atšķirība ir tā, ka zeķubikses ir monohromu komplektu sastāvdaļa un tām jābūt identiskā vai līdzīgā tonī kā kleita, svārki, mēteļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!