Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

"Delfi" podkāstā "Visas labas" žurnālistes analizējot, ko iepazīšanās portālos publicētās bildes pastāsta par cilvēku, ir pieminējušas attēlu klasiku – vīriešu portretus ar lomu jeb zivi rokās. Vajadzēja tik maz, lai vietnē "X" (kādreiz –"Twitter") dzimtu tendence ar sarkastisku tēmturi #paradisavuzivi, kur kā sievietes, tā vīrieši pozē ar noķertajām ūdens tilpņu radībām un liek apsvērt vai āķis, kas der zivīm, noder arī romantiskā partnera piesaistīšanai. Pat aktierim Intaram Rešetinam-Pētersonam ir ko teikt.

Producente Alina Lastovska, žurnāliste Olga Dragiļeva, raidījuma veidotāja Anastastija Tetarenko-Supe spriedušas, ka "Tinder" vīrieši ar zivīm rokās nav tikai lokāla aktualitāte, tādas bildes redzamas vai no visas pasaules. Lastovska brīnās: "Vīrieši, kas bildē savus muskuļus, labi, "fine" kaut kādā mērā, bet tie vīrieši, kuriem ir bildes ar zivīm..." Tetarenko-Supe min arī citas klišejas: "Man liekas, ka tik ļoti raksturo to kultūras fonu, kurā ir tie cilvēki. Ir cilvēki, kas redzams, ka viņi ir tādā sporta "community", viņi liek muskuļus, ir cilvēki, kuriem patīk sēdēt garāžā, un tad viņi liek bildes puspietupienā no garāžas. Citiem ir, es nesaprotu, kas ir, piemēram, motivācija ielikt bildi ar kaut kāda cīga zobos un kaut kāda kepka nokritusi, pa pus galvu un kaut kāds tur "apinītis" aizmugurē fonā stāv. Bet ir tādas bildes." Alina Lastovska rod zināmu attaisnojumu un skaidrojumu: "Bet varbūt tu centies parādīt, ka tu īpaši neiespringsti, ka tu esi šausmīgi jautrs, asprātīgs, ka tev ir dzīve, re kur hobiji, garāža, sporta zāle, makšķerēšana, vēl kaut kādas lietas. Varbūt tiešām cilvēkam nav labu bilžu (..) Līdz ar to meitenēm, sievietēm, dāmām, ir ar to daudz vienkāršāk, jo viņām tā bilžu izlase tradicionāli ir daudz lielāka."


Arī iepazīšanās aplikācijas "Tinder" veidotāji apzinās, ka vīrietis un zivs ir kā nedalāma vienība un pagājušajā gadā, 1. aprīļa joku dienā izplatīja paziņojumu. Sākot no konkrētā datuma, soctīklā šādas fotogrāfijas turpmāk tikšot aizliegtas un bloķētas. Protams, tas bija joks, kam sarkastiskā manierē bija jāaicina iepazīties kāros apsvērt savu profila foto izvēles.

Es par tevi parūpēšos un badā nebūsi nekad

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!