Фото: PantherMedia/Scanpix
Kā noskaidrojuši britu pētnieki, viena no bīstamākajām vietām mājās patiesībā ir guļamistaba, jo viens no divdesmit cilvēkiem mīlēšanās laikā sevi regulāri savaino. Būtiski, ka krietni biežāk sev pāri nodara tieši vīrieši, traumas gūstot divreiz biežāk par savām partnerēm, vēstī "Daily Mail".

Tāpat sevišķi bīstama vieta ir dārzs, kur vidēji viens no trīs cilvēkiem regulāri sastiepj muskuļus, nodarbojoties ar dārza darbiem. Tendence atklāta aptaujā, kurā piedalījās 2000 dalībnieku.

Īpaši bīstama ir arī smagu somu nešana, kas rada muguras traumas, kā arī cenšanās salūzušas lietas salabot paša spēkiem un mēbeļu darināšana.

Likumsakarīgi kaitējumu cilvēku veselībai nodara arī sportiskas aktivitātes un dejošana, kur vīrieši gūto traumu skaita un biežuma ziņā sievietes pārsniedz pat trīs reizes.

Neveiklākas savukārt ir sievietes – traumās, kas gūtas paklūpot, iedzīvojušies 29 procenti sieviešu un 17 procenti vīriešu.

Interesanti, ka 39 procenti pētījuma dalībnieku atzinuši, ka regulāri lieto pretsāpju medikamentus, 14 procenti regulāri meklē ārsta palīdzību un tikpat liels cilvēku skaits ikdienišķiem ievainojumiem ļauj sadzīt pašiem.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !