Fоtо: Shutterstock
Klāt Valentīna diena un mīlestība tiek svinēta ar uzviju! "Lonley Planet" piedāvā galamērķus, kas šajā dienā svinēšanai piestāv pāriem ar dažādām interesēm. Protams, neviens nevar ielekt lidmašīnā un doties spontānās brīvdienās, bet kāpēc nepasapņot? Varbūt notversi iedvesmu savām nākamajām romantiskajām brīvdienām!

Adrenalīna meklētājiem patiks Krabi, Taizemē

Ja doma par maltīti sveču gaismā vai spa procedūru liek abiem žāvāties no domas vien, varbūt tas ir mājiens, lai mestos kopīgā izaicinājumā! Krabi Taizemes dienvidrietumu krastā ir tam īstā vieta – dažu dienu laikā variet apskatīt fantastiski skaistas alas, doties braucienos ar kanoe laivām un pārgājienos pa džungļiem vai izmēģināt braukšanu ar kvadricikliem. Neparasti skati ir kārtīga kāpiena attālumā līdz slavenajai Railaja pludmalei, bet pētnieku kurpēs var iejusties, dodoties pa meža taku uz Tīģera alas templi. Pēc visām šīm aktivitātēm dienas beigās atpūtu izbaudīt vislabāk ir Krabi pludmalēs, no kurām izcelta tiek "Hat Tham Phra Nang".

Atrodiet viduslaiku romantiku Karkasonā, Francijā

Ja sapnis ir sajust viduslaiku atmosfēru, labākā vieta, kur to izdarīt, ir Francijas dienvidu pilsētā Karkasonā, kurā jau nokļūšana ir ko vērta – pārejot pāri paceļamajam tiltam! Vasarā šeit ir lielas tūristu masas, bet februārī ielas ir daudz tukšākas un vēsturisko pilsētu var iepazīt, nesteidzīgi klīstot pa senajām ieliņām un viduslaiku torņiem.

Vērojiet zvaigznes no Maunakea Havaju salās


Īstiem romantiķiem Havaju salu skaidrās debesis ir ideāli piemērotas, lai vērtos augšup un vērotu zvaigznes. Labāko pieredzi var gūt, dodoties uz Maunakea kalnu – tā virsotne ir tik augsta un apkārtne tik tumša, ka zvaigžņotā debesjuma izbaudīšana radīs gluži citas emocijas.

Fоtо: Shutterstock

Mazliet noslēpumainība masku ballē Venēcijā, Itālijā


Masku ballēs ir kaut kas intriģējošs un aizraujošs, bet apmeklēt Venēcijas karnevālu ir gluži cita veida pieredze! Katru februāri Venēcijas pilīs un kanālu ieskautajos laukumos notiek krāšņākais karnevāls pasaulē! Tā ir iespēja uzvilkt venēciešu tradicionālo masku, saģērbties tā, kā iespējams to izdarītu tikai reizi mūžā un tad nebēdnīgi ļauties dzīvīgajai noskaņai. Šajā laikā var vērot gondolu un elegantu laikmetīgo kostīmu parādes, āra teātri un citus priekšnesumus, bet galvenais karnevāla notikums ir Lielā masku balle.

Izbaudīt intelektuālu atpūtu un dzīvīgas sarunas ar vietējiem Kembridžā, Anglijā


Ja patīk kopā ar svešiniekiem iegrimt intelektuālās sarunās, kā arī izbaudīt bāru kultūru, viena no labākajām vietām, kur to darīt, ir Anglijas vēsturiskajā universitātes pilsētiņā Kembridžā. Tās 800 gadus senā vēsture jūtama pilsētas atmosfērā arī mūsdienās, turklāt te joprojām var sastapt atsauces uz talantīgām un spožām personībām, kas te pavadījušas studiju laikus, tostarp Īzaku Ņūtonu, Stīvenu Hokingu, Emmu Tompsoni un Naomiju Herisu.

Fоtо: Shutterstock

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !