Foto: Shutterstock
Salīdzinoši netālu no mums ir nacionālie parki, kas ir tik apbrīnojami, tik iespaidīgi, tik spēcīgas emocijas raisoši, tik, tik... Tādi, kas jāredz pašiem, lai novērtētu, kādus dabas brīnumus un ainavas mums ļauts pieredzēt. Un kā vislabāk izbaudīt plašās teritorijas, kas visbiežāk ir tūkstošiem hektāru lielas? Protams, dodoties pārgājienos pa takām, kas īpaši izveidotas, lai sniegtu ieskatu vietējās dabas bagātībās un unikalitātē.

Plitvices ezeru nacionālais parks, Horvātija

Par skaistāko nacionālo parku Eiropā nereti tiek saukts Plitvices ezeru nacionālais parks Horvātijā, un tiek minēts – ja jāizvēlas tikai viena vieta, ko apmeklēt, viesojoties Horvātijā, tad tie ir Plitvices ezeri.

Triglava nacionālais parks, Slovēnija

Triglava nacionālais parks ir vienīgais visā Slovēnijā un ir tik izteiksmīgs dabas dārgums, ka tiek saukts ne tikai par skaistāko dabas objektu valstī, bet arī Eiropas līmenī, turklāt tas ir viens no vecākajiem visā Eiropā. Lieliski skati no augstām virsotnēm, zaļas Alpu ielejas, kūsājoši strauti un ezeri, kā arī milzīga floras un faunas daudzveidība ir dažas lietas, kas visspilgtāk raksturo nacionālo parku Slovēnijā.

Durmitora nacionālais parks, Melnkalne

Durmitora nacionālais parks atrodas valsts ziemeļrietumos, gleznainās Durmitora kalnu grēdas centrā, to ieskauj Pivas un Taras upe. Tas ir lielākais Melnkalnē un iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Turpinājumā – ko izbaudīt šajos trīs parkos, ko ņemt vērā, plānojot apmeklējumu, kā arī – kuras pārgājienu takas būs piemērotākās dažādas fiziskās sagatavotības līmeņiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!