Foto: Ilva Barkāne

Iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole Rīga" piedzīvota atkalredzēšanās ar pasākumu "Māmiņu rīti" un tā vadītāju Gundegu Rozi – pēc ilgāka pārtraukuma apmeklētājiem bija iespēja klātienē piedalīties iedvesmojošās sarunās, lai uzklausītu gan mammu pieredzi, gan ekspertu zināšanas. Pirmā tikšanās reize ar nosaukumu "Prieks. Bailes. Neziņa" bija veltīta jauno māmiņu emocionālajiem kāpumiem un kritumiem.

Bērniņa piedzimšana jaunajai māmiņai rada lielu emocionālo pacēlumu un vienlaikus arī daudz neatbildētu jautājumu. Psiholoģiski un fizioloģiski sieviete piedzīvo līdz šim nepieredzētu pārvērtību laiku – mainās ķermenis, emocijas un ierastā dzīves kārtība. "Vai tas ir normāli?" – ir biežāk uzdotais jautājums, ko cenšas saprast jaunā māmiņa. Ar savu pieredzi un vērtīgām atziņām par to pasākumā dalījās īpašas viešņas – pieredzējusī dūla un mamma Kristīne Bērziņa, kā arī digitālā satura radītāja, jaunā māmiņa un veselīga dzīvesveida entuziaste Elizabete Valujeva, kura saviem 23 tūkstošoem "Instagram" sekotāju ik dienas atklāj, kāda ir reālā ikdiena ar mazuli.

"Bija patiess prieks un gods piedalīties pasākumā. Zinu, cik svarīgi mammām ir izrunāties. Un te, sanākot kopā, sievietes var gūt apliecinājumu tam, ka viņas nav vienas ar savām sajūtām," pēc pasākuma sacīja dūla Kristīne Bērziņa.

"Mēs, "Akropole", iestājamies par ģimenēm, to prieku un labklājību, tāpēc pirms diviem gadiem dzima ideja par "Māmiņu rītu" pasākumu sēriju kā iespēju topošajiem un jaunajiem vecākiem, īpaši jau mammām, regulāri satikties un saņemt tik ļoti nepieciešamo emocionālo atbalstu un vērtīgus padomus. Prieks, ka šogad mums ir iespēja atjaunot tradīciju reizi mēnesī tikties klātienē. Pirmais pasākums ir godam aizvadīts, pulcinot desmitiem dalībnieču, lai pavadītu laiku kopā, uzzinātu ko jaunu no pieredzējušiem ekspertiem un rastu harmoniju savā ģimenē. Ar lielu nepacietību gaidīsim nākamo pasākumu oktobrī un aicinām ikvienu pievienoties!" uzsver Valdis Portnajs, iepirkšanās un izklaides centra "Akropole Rīga" vadītājs.

"Kad ieraudzīju, cik daudzas mammas uz pasākumu bija atnākušas ar saviem mazuļiem, jutos patiešām aizkustināta. Man ir liels prieks, ka mammu sejā redzēju gan smaidu, gan patiesu interesi, vērojot un klausoties aktuālo sarunu ar pasākuma viešņām," teic pasākuma vadītāja, žurnāliste un grāmatu autore Gundega Roze.

Pasākuma laikā notika arī raidījuma "Akropole Māmiņu rīti ar Gundegu Rozi" filmēšana – noskatīties jauno raidījumu būs iespējams iepirkšanās centra "Youtube" kanālā. Tāpat bija dažādi pārsteigumi, t. sk. dāvanas pasākuma viesiem.

Nākamais jaunās sezonas pasākums norisināsies 12. oktobrī no pulksten 11 līdz 12.30 "Akropole Alfa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!