Фото: Privātais arhīvs

Japāņa Masaki Nakagawas vārds Latvijā daudziem ir pazīstams – puisis jau sen dzīvo Rīgā un Latviju sauc par savu sapņu zemi. Masaki ir dziedātājs un startējis arī pašmāju "X Faktorā", sniedzis vairākas intervijas un bauda visnotaļ ievērojamu popularitāti sociālajos tīklos. Tajos viņam patīk ievietot video, kas nereti silda latviešu sirdis. Viens no nesenākajiem video kļuvis pat par hitu.

"TikTok" platformā Masaki var lepoties ar kuplu sekotāju pulku – tur viņš šķiet interesants vairāk nekā 40 000 cilvēku, lielākoties latviešiem. "Instagram" vietnē sekotāju skaits nav tik liels – apmēram 7000.

20. maijā Masaki itin kā uztrāpījis uz aktuālākās tēmas valstī, proti, valodas jautājuma. Japānis savus sekotājus iepazīstina ar tiem pieciem latviešu valodas vārdiem, kas viņam sagādā vislielākās grūtības. Protams, tie ir vārdi, kas ietver š, ķ, ņ un ž burtus, kuru mūsu valodā netrūkst. Pāris dienu laikā šis video skatīts jau vairāk nekā 55 tūkstošus reižu.

@masaki_nakagawa_official Kā tev šķiet, kurš ir grūtākais vārds latviešu valodā? 😯 #fyp #latviantiktok #latviešutiktok #foryourepage #latvia #japānis #latvijastiktok ♬ original sound - Masaki🇯🇵❤️🇱🇻

Komentāros zem video tautieši slavē Masaki par viņa lielisko latviešu valodu, kā arī pauž izbrīnu, kur gan aizmirsies tradicionālais "šaursliežu dzelzceļš", kas arī daļai letiņu rada izrunāšanas grūtības. Uz katru komentāru pieklājīgais Masaki atbild ar "paldies!"

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !