Foto: Privātais arhīvs
Masaki Nakagava ir japānis, kurš var likt roku uz sirds un atzīt, ka Latvija ir viņa sapņu zeme. Viņš šeit vairākkārt viesojies, apguvis latviešu valodu, ieraksta dziesmas mūsu dzimtajā valodā un, kā izrādās, arī lasa portālu "Delfi".

Masaki un Latvijas ceļi krustojušies laikā, kad viņš kā apmaiņas students uzturējies Korejā. Tur satikti latvieši, kas ar saviem stāstiem iedvesmojuši viņu kādudien apmeklēt mūsu dzimteni. Domas realizējušās, un pirmo reizi tas viņam izdevies 2014. gadā, kad uz pāris dienām Masaki šeit ieradies kopā ar savas universitātes profesoru un dažiem kursabiedriem. Vizītes laikā, nedaudz paspējot iepazīt Rīgu un Jelgavu, viņam ļoti paticis viss redzētais, un jau tolaik viņš sapratis – šī ir viņa valsts. Japānis nav gribējis laist garām izdevību šeit pavadīt vairāk laika, tāpēc radis iespēju Latvijā uzkavēties ilgtermiņā, septiņus mēnešus studējot. Arī pēc šī laika Latvijā mīlestība pret valsti un kultūru tikai augusi – 2015. gadā viņš šeit pavadījis trīs nedēļas, bet pērn viesojies divreiz. Arī šogad Masaki ļoti vēlējies apmeklēt Latviju Ziemassvētku laikā, tomēr neparedzamie apstākļi pasaulē izjaukuši viņa plānus.

Zināmu popularitāti Masaki izpelnījies, iedziedot dziesmas latviešu valodā un publicējot tās savā "YouTube" kanālā (Masaki Nakagawa Music). Vaicāts, kā viņš nolēmis sākt to darīt, Masaki teic, ka jau kopš bērnības mūzika viņam bijusi tuva – viņa mamma bijusi klavierskolotāja. Kad viņš viesojies Latvijā, viņam no sirds iepaticies grupas "Prāta vētra" skaņdarbs "Mana dziesma". Jau atgriežoties Japānā, viņš nolēmis savas latviešu valodas prasmes uzlabot ar mūzikas starpniecību, un tieši jau minēto dziesmu viņš nolēmis iedziedāt kā pirmo. "Es negaidīju, ka manis ierakstītā dziesma kļūs populāra," piebilst japānis, paskaidrojot, ka pirmā dziesma izpelnījusies necerētu latviešu atzinību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!