Kā ļaut cilvēkiem piepildīt sapni par lidošanu kā putnam, lai izjustu brīvību gaisā? Kā nepadoties grūtībās un būt godīgam par savu ideju, lai uzņēmums augtu? Par to sarunu cikla “Nākotne ir attieksme” trešajā epizodē stāsta Ivars Beitāns, uzņēmumu “Aerodium” un “Sigulda Adventures” vadītājs.
Kopš 2006. gada februāra, kad "Aerodium" vēja tuneļa lidotāji no Latvijas pārsteidza skatītājus no visas pasaules XX Ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā, bizness piedzīvojis izaugsmi, bet vēja tuneļi – milzīgu popularitātes kāpumu. Lai to sasniegtu, noiets ļoti smags ceļš gan finansiāli, gan stājoties pretī dažādiem citiem izaicinājumiem.

"Es varu runāt par nosacītu veiksmi tikai tāpēc, ka izdzīvoju to posmu. Tas bija ļoti, ļoti grūts. Ārprātīgi grūts."

Labs vadītājs ir tas, kurš prot izmantot sev pieejamos resursus. Arī tādā šaurā nišā kā vēja tuneļu ražošana, kur speciālisti jāapmāca, to var izdarīt. Un Latvijā it īpaši katram darbiniekam ir jābūt multifunkcionālam. Vadītājs ar savu uzticēšanos ir tas, kurš motivēs darbinieku sevi pierādīt. Ir jāatmet mazvērtības sajūta un darbs jādara ar pilnu atdevi.

"Jebkurā tautā var būt talants iekšā. Nav tāda “mēs nevaram” tāpēc, ka esam latvieši."

Attīstot savu uzņēmumu, ir būtiski neapstāties pie sasniegtā, bet visu laiku mācīties ko jaunu un spēt pielāgoties apstākļiem. Jāapzinās, ka uz vadītāja pleciem būs milzīgs smagums, ka tirgus mainās ik gadu un iepriekšējās mārketinga stratēģijas nestrādās. Bet tieši tāpēc arī vadītājam ir jābūt inovatīvam un sava uzņēmuma “dārziņš” jālaista.

"Ja nemācies un neej līdzi laikam, tu novīsti."

Vide: Yeko Photo Studio (11. novembra krastmala 35-72a)
Copyright © 2023 AS DELFI. All rights reserved.
Projekts sadarbībā ar:
Mediju komunikācijas eksperts:
Elīna Gārbena
Projekta vadība:
Ēriks Radželis
Izstrāde:
Ervīns Malnačs
Dizains:
Māris Rītiņš
Redaktors:
Kristīne Melne
video:
www.later.lv
Saruna:
Rihards Gēcis