Фото: Shutterstock

Šī gada janvārī Rīgā, Brasas apkaimē, tika nogalināta un aplaupīta sieviete. Valsts policija (VP) drīz vien noskaidroja un nākamajā dienā pēc nozieguma aizturēja aizdomās turēto vīrieti. Noskaidrojās, ka iespējamais ļaundaris ar bojāgājušo bija iepazinies interneta vidē, un tā bija viņu pirmā tikšanās. Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, 17. maijā policija kriminālprocesā pabeidza izmeklēšanu, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Šī gada 20. janvārī policija saņēma informāciju par 1972. gadā dzimušas sievietes bezvēsts pazušanu. Likumsargi nekavējoties uzsāka meklēšanas pasākumus un nonāca pa pēdām vīrietim, ar kuru pazudusī bija tikusies pazušanas dienā. Policisti noskaidroja šī 1982. gadā dzimušā vīrieša atrašanās vietu un ieguva informāciju par to, ka, iespējams, viņš varētu būt izdarījis pret pazudušo sievieti noziegumu.

Nākamajā dienā likumsargi viņu aizturēja.

Izmeklēšanas laikā iegūta informācija, ka šī gada 20. janvārī pazudusī sieviete bija sarunājusi tikties ar aizdomās turēto vīrieti. Iepriekš viņi bija iepazinušies interneta vidē. Satiekoties nomaļā vietā, netālu no Brasas dzelzceļa stacijas, vīrietis minēto sievieti sadūris ar nazi, pēc kā nolaupījis viņas somu ar personīgajām mantām. Sieviete no gūtajām traumām gāja bojā. Pēc laika policijas darbinieki atrada arī mirušās sievietes ķermeni.

VP piemin, ka aizdomās turētais jau iepriekš ir sodīts par laupīšanām un izvarošanām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 6. punkta – par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizdomās turētajam tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Šī gada 17. maijā VP nosūtīja kriminālprocesu Rīgas Ziemeļu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 1982. gadā dzimušo vīrieti.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !