Depozītglāzes:
Gintas un Leldes hobijuzņēmums 'Patapa'
Dzīvesstila pieredzes apmaiņas projekta "Es daru tā!" vadītāja aktrise un kostīmu māksliniece Madara Botmane viesojas pie Leldes Prūses un Gintas Avenas, kuras kopīgi saimnieko hobijuzņēmumā "Patapa" – tas nodarbojas ar depozītglāžu sistēmas nodrošināšanu pasākumos.
Draudzenēm Leldei un Gintai, darbojoties pasākumu nozarē, pirms kāda laika kļuva skaidrs, ka depozītglāžu sistēmas parādīšanās Latvijas pasākumu nozarē ir neizbēgama. Ko tad īsti nozīmē depozītglāzes?

"Cilvēks atnāk uz pasākumu, pieiet pie kāda no tirgotājiem un vēlas nopirkt, piemēram, alu. Pērkot pirmo dzērienu, viņš nedaudz piemaksā par glāzi. Kad cilvēks dodas prom, viņš var glāzi atgriezt un saņemt naudu atpakaļ. Būtībā – cilvēks iznomā glāzi uz pasākuma laiku," skaidro Ginta.

"Depozītglāžu lietošana pasākumos ļauj samazināt atkritumu apjomu, jo īpaši – plastmasas apjomu, ko veido tukšās dzērienu glāzes," uzsver Lelde, un Ginta atklāj, ka kādam ir pat iespēja nopelnīt papildu naudu, savācot un nododot nomestās glāzes.

Iepazīstieties ar video stāstu varoņu noderīgajiem ieteikumiem! Tie noteikti noderēs arī jums, lai draudzīgi sadzīvotu ar apkārtējo vidi.