Vecā pilskroga atdzimšana: kultūras telpa Aizputē
Dzīvesstila pieredzes apmaiņas projekta "Es daru tā!" vadītāja aktrise un kostīmu māksliniece Madara Botmane viesojas Aizputes vecajā pilskrogā, kur saimnieko Ineta un Artūrs Lapkas. Viņu īpašā lieta ir kultūras telpas uzturēšana.
Rīdzinieki Artūrs un Ineta Lapkas no galvaspilsētas ir pārvākušies uz Aizputi un tur devuši otro elpu ļoti īpašai ēkai – vecajam pilskrogam. Tas pārtapis par kultūras telpu un vietu, kur sanākt kopā gan vietējiem, gan arī pilsētas viesiem.

"Šī ir vieta, kurs cilvēki satiekas, atpūšas. Šī ir kultūras pasākumu un iepazīšanās vieta," par pilskrogu stāsta Ineta, un Artūrs viņu papildina ar piebildi, ka šeit notiekot brīnumi – mākslas izstādes, balles un koncerti.

Senatnīgais nams var lepoties ar oriģinālu vintāža telpu dizainu, un, kas interesanti, iekārtojumā tikai niecīga daļiņa mēbeļu un mantu ir jaunas. Aptuveni 90% no visām lietām kāds ir atdevis, noziedojis vai tās vienkārši kaut kur atrastas. Savukārt pilskroga kafetērijā iespējams nogaršot ļoti īpašu dzērienu – fermentētu kaņepju tēju.

Iepazīstieties ar video stāstu varoņu noderīgajiem ieteikumiem! Tie noteikti noderēs arī jums, lai draudzīgi sadzīvotu ar apkārtējo vidi.