Valdība otrdien atļāva izmantot ir 998 750 latu Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansējuma, lai nodrošinātu Latvijas dalību starptautiskos izglītības pētījumos, kas ļauj iegūt ar citām valstīm salīdzināmus datus nozares politikas veidošanai un ietekmes izvērtējumam.

Kopējais apakšaktivitātei "Atbalsts izglītības pētījumiem" pieejamais publiskais finansējums būs 998 750 latu, ko 100% veidos ESF līdzekļi. Apakšaktivitātei pieejamā finansējuma ietvaros plānota dalība vairākos starptautiskos izglītības kvalitātes pētījumos - OECD PISA (Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas Starptautiskā skolēnu novērtēšanas programma), OECD TALIS (Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas Starptautiskie mācību vides pētījumi, tai skaitā pētījumi par pedagogu darba apstākļiem skolā un izglītības kvalitātes novērtēšana) un ASEM LLL HUB (Āzijas-Eiropas Foruma Mūžizglītības tīkla pētījumi), informē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Ministrija norāda, ka viens no valdības deklarācijas plānotajiem uzdevumiem ir Latvijas kā dalībvalsts pievienošanās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD). Šis mērķis ir sasniedzamas ar starptautiski salīdzināmiem rezultātiem dažādās tautsaimniecības nozarēs, tai skaitā izglītības kvalitātes rādītājiem. Tāpēc Latvijai ir būtiski piedalīties vairākos starptautiskos pētījumos, kas skar skolēnu zināšanu un prasmju novērtējumu, mācību vides un skolotāju darba apstākļu un citu ar izglītības jomu saistītu jautājumu izvērtējumu.

Līdz šim dalībai starptautiskajos izglītības pētījumos tika piesaistīti valsts budžeta līdzekļi, skaidro IZM.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !